Søk i arkivet

Match SeilingVM finalen avlyses og WMRT får ny eier

Verdenscup med M32 blir en saga blott når verdenscupserien i match får nye eiere og hver arrangør får stille med egne båter.

Interessen for verdenscupen i match seiling har stagnert etter overgangen til M32. Etter en lovende start med en million dollar i premiepenger er summen redusert og interessen dalende. Da Risør fikk arrangere verdenscup i matchseiling tidligere i år, var dette trolig siste sjanse for å arrangere en tilsvarende regatta. Nå er VM finalen i Kina avlyst og der er usikkert om det i det hele tatt vil bli utdelt noen VM tittel i 2018.

Svenske Aston Harald, som de siste årene har vært eier av WMRT, skal ha overdratt serien til kinesiske CShine som var arrangør av 2017 WMRT Finalen i Shenzhen, Kina. Det innebærer at verdenscupen i matchseiling vil gå tilbake til enskrogsbåter der hver arrangør vil stille med egne båter. Flere detaljer er ventet i løpet av kort tid.

Tett seiling i WMRT - Risør

Tett seiling i WMRT - Risør Foto: © Drew Malcolm. All Rights Reserved.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen