Star Sailors League

Første dag avsluttet i kulingbyger på Bahamas

Scheidt best på åpningsdagen der også Melleby og Revkin bet godt fra seg

Med to topp ti plasseringer er Eivind Melleby og Joshua Revkin god med etter første dags seilaser i Star Sailing League som ble avviklet i alt fra lett sommerbris til regn med kuling i kastene. Det stjernespekkede feltet kom godt av gårde i den første seilasen der Brasils Scheidt og Boening ledet fra start til mål etter å ha blitt utfordret underveis av polakkene Kusznierewicz og Zycki. Melleby lå lenge og vaket rundt midten av feltet, men avsluttet på 11. plass. I den andre var Lars Grael og Samuel Gonzalves, BRA klart best, mens Melleby og Revkin seilte seg pent opp til 2. plass. Amerikanerne Mendeblatt og Fatih tok 3. seilas, der Melleby endte på nok en 11. plass. I den siste seilasen ble seilerne overrumplet av en krafig byge der to av båtene led mastehavari og Diego Negri falt overbord ved siste rundingsmerke. Feltets eldste deltaker, Augie Diaz, USA med Bruno Prada, BRA kontrollerte hele seilasen og vant klart, mens Melleby og Revkin seilte seg opp til 6. plass etter tidvis å ha ligget langt nede på listene.

Mendelblatt og Melleby

Med dette ligger det norsk amerikanske laget på en sterk 6. plass sammenlagt. Etter fredagens seilaser går de ti beste videre til kvartfinaler. Vinneren av kvaliken går direkte til finalen, mens nummer to direkte til semi sammen med de fem beste fra kvartfinalen. De tre beste herfra går deretter til finalen der de møter vinneren av kvalikenVinneren av regattaen får USD 40.000 av en premiepott på ialt 200.000.

Star Sailing League regnes som et uoffisielt verdensmesterskap i kjøbåtseilas der deltakerne er kvalifisert gjennom ranking eller ved spesiell invitasjon. Så godt som alle deltakerne har medaljer fra VM eller OL. Eivind Melleby og Joshua Revkin har gull og sølv fra de to siste års VM i Starbåt.