Søk i arkivet

Clean SeasSeilere renser opp strendene ved Weymouth

Før dagens start på EM gjorde seilerne unna en skikkelig ryddesjau på land.

Seilerne har et særlig ansvar for å holde havet rent. Ved å være nøye på å ikke kaste avfall i sjøen, og særlig ikke plast, kan de bidra til å holde havet rent. For å øke bevisstheten på dette viktige temaet tok alle 49er-seilerne et tak og var med på å rydde strendene ved Weymouth få dager før EM-starten.

I dag startet EM for OL-klassene 49er, 49erFX og Nacra17 på OL-banene fra 2012 i Weymouth. Det norske laget som kanskje imponerte mest var Nacra17-seilerne Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen, som med plasseringene 10., 7. og 7. ligger på 16. plass, godt foran rivalene Tiril Bue og Mathias Mollatt som med 17., 16. og 14. plass ligger som nummer 30.

Krevende forhold

Martine sier til SEILmagasinet at hun var godt fornøyd med dagens seilaser. Trykket på banen varierte og det var store, men langvarige og forutsigbare vindskift. Det var derfor viktig å komme godt ut i starten og seile fort på en høy kurs. Det synes hun de lyktes med, og nye seil bidro også til god fart.

– Store bølger gjorde at lensene ble krevende, men vi hadde bra kontroll og seilte med de beste, sier Martine.

– Endelig ser vi resultatene av god trening. Nå blir det to dager til med kvalik før feltet deles i sølv- og gullfinaler med 25 båter i hver.

49erFX-jentene Helene Næss og Marie Rønningen viste jevn seiling med plasseringene 8., 8. og 6. Sammenlagt ligger de på 11. plass med kort vei oppover på listen.

Seilere for et rent hav

Seilere for et rent hav Foto: World Sailing

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen