SKOGBRANNER: Også seilerne fikk merke effekten av skogbrannene i Australia. Helene Næss og Marie Rønningen trente med munnbind på en røykfylt fjord.

Vinteren er travel for landslaget

Landslaget i seiling er allerede i gang med en travel vinter. Mange store mesterskap finner sted den nærmeste måneden.

Publisert Sist oppdatert

Med et OL vinkende der fremme i juli, er landslagets seilere nå i ferd med å gå løs på oppløpssiden i sin lange OL-satsing. Flere store mesterskap finner sted i feb­ruar, der noen seilere må satse på å nå OL-kravene som sportssjef Rigo de Nijs har satt for å kunne komme i betraktning, mens andre som har nådd kravene, må bruke mesterskapene til å finpusse OL-formen.

10. februar starter VM i 49er FX og Nacra 17 i Melbourne i Australia. Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen kvalifiserte Norge for en nasjonsplass i OL i Nacra 17 før jul, men nå må de overbevise om at de selv er gode nok til å fylle den plassen. To plasseringer blant de ti beste i store, internasjonale mesterskap er hva som kreves. Det kravet har Helene Næss og Marie Rønningen, som deltar i 49er FX, klart, og for dem er det medalje som gjelder i VM.

Parallelt med VM i FX og Nacra 17 starter VM i Laser Standard. Det foregår også i Melbourne, og mesterskapet starter 11. februar. Eneste norske deltager er Hermann Tomasgaard. Også han har klart OL-kravet allerede.

23. februar er det klart for VM i Laser Radial, også det i Melbourne. Der starter Line Flem Høst og Caroline Rosmo. Norge har nasjonsplass i denne klassen, og Line har nå to topp ti-plasseringer inne. Den siste kom under Sail Melbourne i januar i år. Caroline har ingen ennå.

25. februar starter VM i RS:X i Melbourne. Tre norske seilere deltar: Sebastian Wang-Hansen, Arne Frithjof Askvig og Endre Funnemark. Norge har nasjonsplass, men seilerne, i første rekke OL-håpet Sebastian, mangler fortsatt kvalifiserende resultater. Så det blir jobben i Melbourne!