Mobekk: Mina Mobekk i aksjon under maraton-delen på søndag

Norsk seier i iQFOiL

Norske Mina Mobekk fra Kongelig Norsk Seilforening gikk til topps i klassen senior kvinner i Nordisk Mesterskap i IQFoil, som ble avholdt på Hvasser i helgen.

Pressemelding fra KNS

Nordisk Mesterskap er det største foil-arrangementet i Norden noensinne. Nesten 60 utøvere konkurrerte på Hvasser gjennom tre dager på foilende seilbrett, som går svært fort ute på vannet. I de fem ulike klassene fikk vi en norsk vinner i klassen for senior kvinner.

- Det gikk ganske bra både første og andre dagen, og så klarte jeg å vinne i dag også. Så jeg er fornøyd, sier Mina. Gjennom de tre racedagene viste hun at hun var best i sin klasse, som bestod av både norske, svenske og danske utfordrere. Lagvenninnen fra KNS, Oda Sverre, var den som var nærmest å utfordre Mina Mobekk. Danske Lærke Buhl-Hansen sikret tredjeplassen.

- Jeg håpet på å vinne før mesterskapet, men visste at det kom til å bli hard konkurranse, og at jeg måtte være skjerpet. Det har vært litt problemer med protester og sånn, men det ordnet seg. Protester går litt utover konsentrasjonen, men jeg prøver å ikke tenke på det mens jeg seiler, sier Mina.

IQFoil: Under starten ute i baneområdet
Premie: Mina Mobekk blir overrakt premie under premieseremonien på Fynstranda av Guro Steine, president i Norges Seilforbund, foran Alexander Wang-Hansen, styremedlem i KNS, og Oda Sverre, konkurrenten som kom på andreplass.

Langdistanse

I den siste racedagen seilte deltagerne maraton, og da er det hard kjemping på brettet i over en time i mye vind og bølger, noe som ifølge Mina er svært fysisk krevende.

- Det var jo litt over en time, og man kjenner det ganske mye i ryggen når man seiler på èn side. Man henger i trapesen, så det er ikke armene det går mest utover. Jeg var sliten men glad da jeg kom i mål, smiler en fornøyd Mina.

I herreklassen senior vant danske Niklas Lillelund foran landsmannen Christoffer Damgaard, med nordmannen August Landmark (KNS) på tredjeplass.

I U19-klassen vant svenske Vidar Nyström foran spanske Àlvaro Jiménez Bonny og latviske Davis Mazais.

I U17-klassen vant danske Malthe Lillelund foran en annen dansk, Oscar Buch. Norske Felix Dybdahl (KNS) kom på tredjeplass.

I Open foil-klassen vant Lukasz Grodzicki (KNS) foran Stein Anders Sundbye (Asker Seilforening) og Øyvind Birkeland (Sola Seilforening)