Irritert vinner

Per Ottar Skaaret kom først i mål, men fikk et helt annet LYS-tall enn det han har i Norge.

Publisert

– Jeg gidder ikke å krangle på dette, men det er helt høl i hue. Hvorfor kan man ikke bli enige om en felles måleregel. Vi må jo kunne seile regatta i hverandres land, uten å bli straffet for det. Båten min er ikke raskere i Sverige enn i Norge.

I Norge seiler Potti med et LYS tall på 1,45 som han mener er riktig for 50-foteren fra X-Yachts. Under Bohusracet fikk han tildelt 1,53 i SRS, svenskenes videreutviklet LYS-system.

Overall seieren gikk til en norsk båt. Les: Norge dominerte Bohusracet

Først i mål

Per Ottar Skåret seilte med Kjetil Bakke som tross av ugustige forhold klarte å seile opp alle konkurrentene, selv de som startet fem timer før, og mens disse hadde spinnakerseilas ut fjorden, ble de største båtene liggende vindstille etter start, og måtte krysse på havet, der de med tidlig start fikk fokkeslør.

Trass i et meget godt gjennomført regatta, havnet Potti og Kjetil midt på resultatlisten, men ville sannsynligvis ha blitt blant de fem beste med det Norske LYStallet. Er det rart man blir litt irritert.

Vil ta grep

I Norge, Sverige og Danmark sitter det komiteer som tviholder på sine prinsipper, noe som gjør at man ikke har klart å finne et felles system i Norden. Simen Løvgren, som vant Watski TwoStar meldte seg av Bohusracet, fordi han ble straffet så hardt i Sverige. Både Løvgren og Skaaret seiler båter det ligger mye statistiske resultater fra regattaer i Norge, men neste ingen fra Sverige.

De største seilforeningene i Skandinavia vil nå presse forbundene til å bli enige om et felles system. Om ikke vil foreningene selv utvikle en felles Skandinavisk målesystem.

Les sak her.

Flotte seilforhold med lens mot mål gjennom skjærene i den svenske skjærgården.

Du finner resultatlisten her

Powered by Labrador CMS