ISAFs Eventskomite vil ha windsurfing tilbake

Eventskomiteen i ISAF der Bjørn Lofterød representerer Norge innstilte igår på å ta tilbake windsurfing på det olympiske programmet.

Publisert

Også ved ISAFs halvårsmøte i mai var eventskomiteen klar i sin innstilling i favør av windsurfing, med da gikk altså Council mot fagkomiteen og valgte med knappest mulig flertall å ta kite med i det olympiske programmet på bekostning av windsurfing. Dette har skapt stor debatt i etterkant og har blant annet ført til at flere av delegatene i Council har beklaget seg og hevdet at de ikke forsto hva voteringen den gang gikk ut på.

Nå har altså eventskomiteen gitt gjennomslag for forslaget til International Raceboard Class Association som går ut på at windsurfing for menn og kvinner i RS:X erstatter kiteboarding. Fremdeles er det Council som har det avgjørende ordet. Deres votering skal tas fredag 9. november, og spørsmålet er nå om det kreves 3/4 flertall eller om man på grunn av det mange hevder var saksbehandlingsfeil ved forrige votering, vil akseptere simpelt flertall.

Ikke minst i Norge vil man følge denne thrilleren med stor interesse ettersom man her har kjempet for windsurfing, en gren som her har hatt stort oppsving de siste årene. Med beslutningen fra mai til grunn har imidlertid våre beste windsurfere forlengst konvertert til kite.

Du kan lese mer i Gerald News rapport

Powered by Labrador CMS