SAILING CHAMPIONS LEAGUE

KNS enslig norsk finale-lag

Kristian Nergaard er skipper for KNS-laget i Sailing Champions League. KNS var den eneste norske seilforeningen som kvalifiserte seg i år.

Publisert Sist oppdatert

Bare én norsk seilforening klarte å komme helt til finalen i Sailing Champions League i år. Trondhjems Seilforening og Ran Seilforening fikk forsøke seg i kvalifiseringsrundene i St. Moritz og St. Petersburg, men ingen av dem klarte å bli blant de 15 beste som tok seg videre

Kristoffer Spone ledet KNS-laget som kvalifiserte seg, men i selve finalen er det Kristian Nergaard som skal seile. Han har med seg Espen Stokkeland, Trond Solli-Sæther og Erik Kongshaug.

Dyktige seilere

– Laget vant Express-NM i år og er et topplag i Melges 24. Kristian er dessuten den mestvinnende EM- og VM-medaljøren i Norge, og i 2016 ble han kåret til Årets Seiler av Norges Seilforbund. Jeg tror gutta har gode sjanser til å nå helt opp, sier Kristoffer Spone, som vant Champions League-finalen for KNS i 2015.

Kristian Nergaard og laget hans har med andre ord store store sko å fylle. Erik Kongshaug vet imidlertid hva det dreier seg om; han var med i vinnerbåten i 2015.

32 seilforeninger

32 seilforeninger fra 14 land stiller til dyst på Sardinia. Tyskland har fire lag med – deriblant tittelforsvarerne – mens Østerrike, Danmark, Finland, Frankrike, Russland og Sverige alle har fått med tre lag til finalen.

Seilasene foregår i J/70.

Regattaen kan følges live på lørdag og søndag.