INTERNASJONALT: NTNUI seiling stilte med to lag under VM i Melges 24 holdt i Danmark i sommer.
INTERNASJONALT: NTNUI seiling stilte med to lag under VM i Melges 24 holdt i Danmark i sommer.

Økende interesse for seiling i studentmiljøet i Trondheim

Mange slutter med seiling når de begynner å studere. Ikke om du tar utdannelsen ved Norges tekniske naturvitenskapelige universitet (NTNU). Da kan det ta helt av.

Publisert Sist oppdatert

– NTNUI seiling er en undergruppe av idrettslaget ved Norges tekniske naturvitenskapelige universitet (NTNU), som er den største idrettsklubben i Norge. Opprinnelig ble gruppen grunnlagt av seks studenter som ønsket flere seile muligheter mens de studerte, og gruppene har i dag vokst til 130 medlemmer og har et dedikert styre på ti frivillige studenter. NTNUI seiling har etablert et ungdommelig og inkluderende seil miljø for seilere på alle ulike nivåer, forteller Martine Bjørve Thuen. Hun jobber med Rekruttering og valg i NTNUI Seiling.

Samarbeid med seilforeningen

– NTNUI Seiling samarbeider tett med Trondheim seilforening, og dette er et samarbeid som er veldig viktig for oss. Vi får blant annet oppbevare utstyr i klubbhuset deres og vi får låne båter, bøyer osv til trening og samlinger vi har. I tillegg stiller vi med sterk NTNUI flåte på deres arrangementer som klubbmesterskap, høst pokal og regatta Tordenskjold, forteller Martine Bjørve Thuen.

SATSER: Styret i NTNUI Seiling med Martine Bjørve Thuen i midten bak.
SOSIALT: NTNUI seiling har en rekke sosiale arrangementer og holder også kurs og seminarer.
SEILSPORTSLIGAEN: NTNUI seiling hadde to lag i 2023 og vil ha to lag i 2024 også.

Tett program

Seilgruppen i Trondheim ha deltatt både nasjonalt og lokalt, men også internasjonalt. Lokalt er det Melges 24 og Yngling med treninger og onsdagsregattaer, og diverse regattaer i området. Nasjonalt og internasjonalt med Melges 24 i NM og VM.

NTNUI Seiling har også deltatt i fire Seilsportsligaer som seiler i J/70 med to lag. Det gikk veldig bra for laget i 1. divisjon, men ikke så bra for laget i Eliteserien.

– Vi har planer om å delta på ca de samme arrangementene med to lag i seilsportsliga, NM Melges, også skal vi år være med på Hankø race week. Vi vurderer også å delta på en studenregatta i Sør- Frankrike (Course Croisiére EDHEC), også prøver vi å arrangere et studentmesterskap. Prøver også å stille til Færderen, dersom vi klarer å låne en større båt, forteller Martine Bjørve Thuen.

Mange arrangementer

NTNUI seiling arrangerte i år for første gang NTNUI invitationals i Trondheim seilforening, der 36 yngling seilere og 20 melges seilere deltok. De arrangerer også seminarer og kurs ila vinterhalvåret, nybegynnerkurs og utsjekk kurs hvert semester i I tillegg til mye sosialt ila året som hytteturer til Oppdal og Tautra og julebord.