TORDENSKJOLD: Trondhjems Seilforening har klart å samle 69 båter til en helt ny regatta.

De lykkes i Trondheim

Trondhjems Seilforening har etablert ny regatta, og klarer å samle 69 båter til start.

Publisert

Den største seilforeningen i Midt-Norge har klart å samle bredden til regatta 17. juni, Regatta Tordenskjold. Foreningen hadde mål om 50 båter, og i dag er det påmeldt 69 båter. Felter er delt i fem klasser med J/80, Melges 24, og Yngling som entype-klasse, samt to NOR-Rating-klasser, og en turklasse med tildelt måletall. Det er 18 båter totalt som seiler under NOR-Rating, mens den største klassen er turklassen med 38 båter. Her finner du mange Bavariaer, men også en Pogo 30, og en Nauticat 33, så båttypen er svært variert.

Hjelpende hånd

Seilforeningen har laget en egen nettside for å hjelpe folk til å seile regatta. Her er det laget enkle videoer som gir en forklaring på hva ferske seilere kan lure på.

Arrangøren har også hjulpet til med en mannskapsbørs slik at de som trenger litt hjelp kan få det, og de som ønsker å bli med å seile, men er uten båt, kan få en mulighet.

SOSLIALT: På lørdag samles seilerne i Midt-Norge til en real seilfest.

Sosialt

– Dette blir et stort arrangement på sjøen samt på land. Vi samarbeider med Redningsselskapet som vil ha aktivitet på Skansen i Trondheim, der redning og Elias båtene er med.

Vi setter opp et stort telt som tar ca. 200 pluss at lokalene til Trondhjem seilforening disponeres, så vi antar at i størrelsen 200 til 300 seilere samles for stor fest på sjøen og i teltet på kvelden, forteller John Sanderød som er med å arrangere.

Les mer om regattaen her