Seilsportsligaen

TØFFERE: Fra nå blir J/70-en mer fysisk krevende å seile. Klassereglene blir satt til side i seilsportsligaen, akkurat som i Sailing Champions League hvor det har alltid vært lov å ri båten fritt.
GULROT: Våre beste seilere får muligheter til å delta i Sailing Champions League.
TØNSBERG: Tønsberg Seilforening deltar ikke for å vinne, men for å gi medlemmer opplæring, sier Jan Kristian Vedeler.

Ligaseiling blir tøffere

30 seilforeninger og over 200 seilere deltar i Norsk Seilsportsliga. Seiling på korte baner i en J/70 er i ferd med å bli en egen gren innen seilsporten. Foreningene løser deltagelsen på ulike måter.

Publisert Sist oppdatert

Da ligaseilingen ble startet i Norge, var kongstanken den at det internt i seilforeningene rundt om i landet skulle holdes trening og uttagningsseilaser blant foreningens medlemmer. Det skulle være rift om plassene på laget og status forbundet ved det å kunne få representere seilforeningen sin. Virkeligheten er imidlertid ikke helt slik. Ennå. Erfaringen de aller fleste seilforeningene har gjort seg, er at det ikke er enkelt å mønstre nok interesserte til å skape et lag som inneholder mange nok seilere til å gjennomføre en hel sesong – og mange nok til å lage et opplegg rundt laget og de som vil være med.

Det har vist seg at de fleste seilerne er mer enn nok opptatt av å seile med sin egen båt. Det er en tradisjon som er rotfast i Norge. At man gjennom ligaseilingen kan bedrive seiling på et høyt nivå uten selv å eie en båt, har ikke sunket inn i det norske seilmiljøet ennå.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER