Ligaseiling blir tøffere

30 seilforeninger og over 200 seilere deltar i Norsk Seilsportsliga. Seiling på korte baner i en J/70 er i ferd med å bli en egen gren innen seilsporten. Foreningene løser deltagelsen på ulike måter.

Publisert

Da ligaseilingen ble startet i Norge, var kongstanken den at det internt i seilforeningene rundt om i landet skulle holdes trening og uttagningsseilaser blant foreningens medlemmer. Det skulle være rift om plassene på laget og status forbundet ved det å kunne få representere seilforeningen sin. Virkeligheten er imidlertid ikke helt slik. Ennå. Erfaringen de aller fleste seilforeningene har gjort seg, er at det ikke er enkelt å mønstre nok interesserte til å skape et lag som inneholder mange nok seilere til å gjennomføre en hel sesong – og mange nok til å lage et opplegg rundt laget og de som vil være med.

Det har vist seg at de fleste seilerne er mer enn nok opptatt av å seile med sin egen båt. Det er en tradisjon som er rotfast i Norge. At man gjennom ligaseilingen kan bedrive seiling på et høyt nivå uten selv å eie en båt, har ikke sunket inn i det norske seilmiljøet ennå.

Skjønt, etter tre sesonger med ligaseiling er dette bildet i ferd med å endre seg. Seilsportsligaen har fått mye oppmerksomhet i seil-Norge, og med oppmerksomhet følger status. Deretter gir det seg utslag i hva seilerne prioriterer å være med på. Sesongen 2019 vil utvilsomt styrke denne utviklingen, og ikke minst i eliteserien vil det i år stille flere lag enn tidligere som er organiserte. Lagene vil bestå av seilere som har flyttet ligaseiling høyere opp på prioriteringslisten enn den var før.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS