KULING: Frisk vind under andre runde av Seilsportsligaen.

Moss best i Sandefjord

Friske forhold under andre runde av Seilsporstligaen.

Publisert Sist oppdatert
SEILER: Moss tok sin andre strake seier. Her er vinnerlaget fra Sandefjord.

Det ble holdt 30 løp i frisk vind under Seilsporstligaen i helgen. Vinden var frisk, 10 m/s med opp mot 13 m/s i kastene. 

Nok en gang gikk Moss av med seieren. Laget vant også første runde i Oslo tidligere i år. 

Første regatta sammen

Karl Einar Jensen var skipper på vinnerbåten fra Moss.

– Det var morsom seiling, deilig å få seilt J/70 i friske forhold. Da så vi at det var andre lag som kom frem. Laget fra Moss hadde aldri seilt sammen før denne helgen. De startet forsiktig, og valgte å ha marginer å gå på.

– Vi startet forsiktig, og dro til etter at vi ble samkjørte. Du vinner ikke en slik serie i første seilas, men kan tape den i første, forteller Karl Einar Jensen. 

Har egne båter

Moss satser stort på J/70 og har kjøpt inn båter i klubben

– Vi har fast trening hver mandag, og trening utenom, forteller vinneren. Foreningen har fått frem mange streke seilere. I Oslo var det Mathias Mollat som var skipper for Moss, og i neste runde i Larvik vil Moss stille med enda ett nytt mannskap.

Moss starter Seilsporstligaen i andre divisjon, og rykket opp før denne sesongen. I 2017 har det vunnet begge runder.

Moss var for sterke

Kristoffer Spone fra KNS truet Moss helt til siste runde. Kristoffer Spone har gode resultater i J/70 og vant Sailing Champions League i 2015 i båttypen.

– Vi har seilt kjempefint, men Moss ble forsterke, uttaler Kristoffer Spone.

Hjelpemann på storseil er nøkkelen til suksess for Moss, mener Spone. Denne løsningen vil KNS-båten kopiere. Egen storseilstrimmer krever godt sammarbeid med rormannan, og stjeler vekt fra ripa. 

Leder sammenlagt

Moss leder ligaen etter to runder, og vunnet begge. KNS har to andreplasser. På tredje ligger Brevik som startet md tredje, men fikk fjerde i Sandefjord. Bak truer Åsgårstrand som tok bronse denne helgen.

Du finner resultater fra helgens runde her