Norsk Seilsportsliga 2016 – 1. divisjon

VANT 1. RUNDE: Laget fra Åsgårdstrand vant første runde i seilsportsligaens 1. divisjon.
VANT 1. RUNDE: Laget fra Åsgårdstrand vant første runde i seilsportsligaens 1. divisjon.

Kan noen vippe Åsgårdstrand av pinnen?

Åsgårdstrand Seilforening tok første runde i seilsportsligaen. Kan de vinne en runde til?

Publisert Sist oppdatert

Mye tyder på at det blir en seilsportsrunde med lett vind fra nord når 1. divisjon-foreningene i Norsk Seilsportsliga møtes i Sandefjord fra fredag til søndag. Seilasene vil foregår rett utenfor Sandefjord Seilforenings tilholdssted på Seilerholem utenfor byen, og værvarselet har ikke så mange kraftige vindpiler å by på for helgen. Og pilene, de har retning fra nord.

Dermed har Norges Seilforbund som står for flåten av J/70-er som benyttes, også et håp om at det ikke skal gå så hardt utover båtmateriellet, som det gjorde under den første runden i Oslo. Da var det flere kollisjoner som ga skader på skrogene, og i den labre brisen var det en del spinnakre som måtte lappes.

Strengere dommere

Oslo-runden er blitt evaluert og har medført strengere regler med hensyn til hvordan baugsprydet til J/70-båtene skal håndteres, og dommerne vil være strengere til å dele ut straffepoeng dersom det oppstår kollisjoner.

Forsvarer tetposisjonen

Åsgårdstrand Seilforening vant den første runden i Oslo og leder dermed tabellen for førstedivisjon:

 1. Åsgårdstrand Seilforening - 15 poeng
 2. Kongelig Norsk Seilforening - 14 poeng
 3. Fredrikstad Seilforening - 13 poeng
 4. Arendals Seilforening - 12 poeng
 5. Larvik Seilforening - 11 poeng
 6. Trondhjems Seilforening - 10 poeng
 7. Ran Seilforening - 9 poeng
 8. Brevik Seilforening - 8 poeng
 9. Ålesunds Seilforening - 7 poeng
 10. Stord Seilforening - 6 poeng
 11. Tønsberg Seilforening - 5 poeng
 12. Nesodden Seilforening - 4 poeng
 13. Florø Seilforening - 3 poeng
 14. Soon Seilforening - 2 poeng
 15. Stavanger Seilforening - 1 poeng

Hvilke seilere de forskjellige seilforeningene har valgt å seile med denne gangen, foreligger det foreløpig ingen helhetlige opplysninger om. Det man vet, er at hvert lag alltid skal ha en seiler som er under 22 år om bord – det er en fast regel.

Det man også vet og som tidligere er flagget, er at Karl Otto Book blir med på Åsgårdstrands lag også denne runden, og at minst en av brødrene Bjørn og Petter Mørland Pedersen er med på Arendals lag. At KNS stiller med et sterkt lag bør man ta for gitt, og trolig vil disse tre foreningene være med å kjempe helt i toppen denne gangen også.

Bytter i lagene

Fredrikstad Seilforening stiller uten Peder Nergaard denne gangen, så vidt vites, og det vil helt opplagt bety en svekkelse for laget. Per Helgesen er skipper denne gangen.

Det vil også være andre lag i serien som ikke hevdet seg helt i toppen i første runde, som nok vil komme sterkere tilbake i denne. Seilere som var med forrige gang, vil være erstattet med nye seilere denne gangen. Mange foreninger har som policy at mange seilere skal få prøve seg i seilsportsligaen.

Start kl 14:00

Seilasene starter kl 14:00 fredag 17. juni og kan følges på internett.

Neste helg er det seilforeningene i 2. divisjon sin tur å gjøre opp sitt mellomværende i Sandefjord.