Jannicke Stålstrøm til gullfinale i RS:X VM

RS:X VM i Weymouth er nå halvveis og etter de seks innledende kvalifiseringsseilasene er Jannicke Stålstrøm (bildet) best av de norske med sin 27. plass. Denne plasseringen holder akkurat til å komme med i gullfeltet.

Publisert

Også 17-åringen Maria Mollestad, som deltar i sitt første senior VM har gjort en bra figur. Hun ligger foreløpig på en 46. plass, noe som gir henne plass i sølvfeltet.

Ettersom gjennomsnittsalderen på deltakerne under brettseilingsmesterskapet er godt over 25 år har hun all grunn til å være fornøyd med plasseringen så langt i VM-debuten.

 

Dameklassen ledes suverent av spanske Marina Alabau, som har vunnet alle sine seilaser. På de neste plassene følger Blanca Manchon, også hun fra Spania og Marine Rambaud fra Frankrike.

 

I den tøffe herreklassen leder nederlenderen Dorian van Rijeselberge foran Nick Dempsey fra England og Richardo Santos Brasil. De to nordmennene Sebastian Wang-Hansen (66. plass) og Halvard Holden Feragen (100. plass) får begge seile finaleseilaser i sølvfeltet.

 

Forholdene på den kommende OL i 2012-arenaen har vært både friske og svært varierte, med vindstyrker på opptil 17 sekundmeter den første regattadagen.

- De siste dagene har vinden pendlet mellom 4 og 8 m/s med store trykkforskjeller på banen, rapporterer Egil Mollestad i Bærum Seilforening.

Mandag var det hviledag og seilasene fortsetter med gull og sølvfinalene i dag, tirdag.

Fakta: RS:X

RS:X klassen ble utpekt av det internasjonale seilforbundet (ISAF) etter OL i 2004 som brettklasse for OL i 2008. Klassen er også valgt for OL i 2012. Dette er en entypeklasse hvor alt utstyret leveres av Neil Pryde. Brettet er identisk for både juniorer og seniorer, men det seiles med to riggtyper:

•  9,5 kvm seil og 66 cm finne for herrer senior

• 8,5 kvm seil og 60 cm finne for herrer junior og damer senior og junior

RS:X er et hybridbrett hvor ambisjonen har vært å lage en entype brettklasse som kan seile regatta i vindstyrker fra 2- 15 m/s. Klassen opererer i grenselandet mellom tradisjonell jolleseiling og tradisjonell brettseiling, og seiler som oftest  regattaer sammen med jollene. Kilde: www.nbk.no