ELEGANT: J/45 får et lekkert og lettdrevet skrog.

Drømmebåt fra J/Boats

Ny 45 foter skal markere j/Boats 45 års jubileum. Det skal bli en rask turseiler.

Publisert Sist oppdatert

J/45 er et resultat av tre års utviklingsarbeid mellom J/Boats i USA og J/Composites i Frankrike, hvor båten skal bygges.

– I dagens marked er det tekniske båter for regattaseiling, eller turseilere optimalisert for å ligge til havn. J/45 skal fungere både på havet og til kai, og gjøre at kjøpere slipper å velge, mener Frederic Bouvier i J/Composites i Frankrike.

Resultatet skal bli en seilbåt med elegante linjer, og med et lettdrevet skrog. Båten vil få et nytt høyere nivå på interiøret, med høyere komfort. Verftet har fått hjelp av Isabelle Racoupeau på interiøret. Båten leveres med to bad, og to eller tre lugarer.

STIL: J/Composites har benyttet interiørdesigner for å gi innredningen en løft.
INNREDNING: J/45 får en tradisjonell planløsning

Økt seilglede

J/Composites hevder av J/45 vil sette en ny standard for turseiling. Det lettdrevete skroget vil redusere tiden under motor, og vil gjøre at du kommer deg raskere hjem, og været blir dårlig. 40 prosent vekt i kjølen og et lett og sterkt skrog bygget med vakuumteknologi bidrar til økt ytelse.

Seiles solo

Båten får det beste av dekksutstyr, og er skapt for shorthandedseiling. Båtens seks vinsjer er plassert på tradisjonell måte, med fallvinsjer på hyttedekk. Å seile solo krever derfor hjelp av autopilot. Båten har skinne for selvslående fokk, samt overlappende fokk. J/Boats er tydeligvis på vei vekk fra sitt ikoniske uttrekkbare baugspryd, i stedet for et kortere fast baugspryd med ankeret under.

Verftet oppgir ingen pris for sin nye modell, som blir den største på programmet.

DEKK: Velkjente løsninger er valgt på dekk.