Hjemme etter åtte år på langtur

Kolbjørn Østhaug og Marianne Vasaasen valgte ruta på impuls. SEILmagasinet tok en prat etter at paret klappet til kai på Aker Brygge.

Publisert Sist oppdatert

Langturen startet fra Oslo 1. september 2015. Den gikk først som en jordomseiling vestover, men halvveis rundt jorda snudde de og seilte østover. Videre tok de et rutevalg som imponerer.

Mot villmarken

Det var ikke palmesus som lokket Kolbjørn og Marianne, men villmarken. Etter å ha seilt østover, tilbake til Sør Amerika i lavtrykkene i sør, så fikk de smake på Kapp Horn, og utforsket forblåste Patagonia.

Villmarken ga mersmak, og ny kurs ble lagt fra Chile til Alaska.

Den siste delen av turen har gått sydover langs vestsiden av Nord Amerika, gjennom Panamakanalen, østover i motvind i Karibia, og nordover langs østkysten av USA. I sommer har de utforsket Grønland, og er nå trygt tilbake.

RUTE: «Impuls» valgte villmarken fremfor palmesus.
HJEMME: Lørdag 9. september klappet «Impuls» til kai på Aker Brygge.
FEIRING: Kolbjørn Østhaug og Marianne Vasaasen ble mottatt av familie og venner på Aker Brygge.

.

TRYGGE: Kolbjørn Østhaug og Marianne Vasaasen valgte en krevende rute, men kom seg hjem uten for mange dramatiske historier.

Eldre Jeanneau

Paret har seilt Jeanneau Sun Legend «Impulse», en 41 fots havseiler bygget i 1986. Båten er godt utrustet for langtur, og har ikke skapt problemer utover normal slitasje og vedlikehold.

Kolbjørn Østhaug og Marianne Vasaasen har skrevet flere saker for SEILmagasinet. Deres første artikkel ble publisert i SEILmagasinen nummer 2.-2019 og var en sak om trygg seilas i verdens mest forblåste hjørne. Andre sak var om seiling i Patagonia og stod i 5.-2019.

Tredje sak var om etappen fra Chile til Alaske, og ble publisert i 6-2022. Fjerde sak var om seiling i Alaska, publisert i 1-2023.