RUNDING VED KAPP HORN

Trøbbel i forblåst utpost

Kolbjørn Østhaug og Marianne Vasaasen fikk et ekstra spennings­moment da motoren ikke ville starte i det vakre, men fryktede Patagonia i Chile.

Publisert Sist oppdatert

Langturparet rundet Kapp Horn på tampen av sesongen og seilte nordvestover i den storslåtte kysten i en tid da vinteren nærmet seg. Patagonia er kjent for trange fjorder og høye fjell, men også for beryktete fallvinder. I denne artikkelen deler Østhaug og Vasaasen sine erfaringer fra da de ble kjent med Murphys lov, en lov som sier at ting som kan gå galt, går galt, gjerne når det passer som dårligst.

Tur/retur Valdivia–Kapp Horn

Vi forlot Valdivia i Chile med anbefalingen å komme oss så fort sørover som mulig, slik at vi kunne runde Kapp Horn i midten av mars, et bra tidspunkt i forhold til været. Vi fulgte nøye med på værmeldingen og gikk utaskjærs når været var bra og gjemte oss innaskjærs når det var mye vind utaskjærs. I noen dager var vi værfaste, godt fortøyde i en caleta (bukt), ellers seilte vi så langt vi kunne hver dag. Innaskjærs seilte vi så lenge det var dagslys.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS