RUNDING VED KAPP HORN

«IMPULS»: Langturparet Marianne Vasaasen og Kolbjørn Østhaug rundet Kapp Horn på tampen av sesongen og seilte nordvestover i den storslåtte kysten i en tid da vinteren nærmet seg.
RUNDING: Champagnefrokost med Kapp Horn i bakgrunnen.
ANKERPLASS: Fortøyd med tau og anker i en caleta.
Marianne Vasaasen og Kolbjørn Østhaug.
CHILE: Marianne Vasaasen og Kolbjørn Østhaug har seilt i Patagonia.
ALENE: «Impuls» i en idyllisk caleta. Marianne og Kolbjørn forsøkte å finne ankringssteder uten høye fjellsider rundt for å slippe de verste vindkastene.
PATAGONIA: Naturen er storslagen og utfordrende.
LANGTUR: Turen startet fra Oslo 1. september 2015. Seilasen har tatt dem sørover langs Europas Atlanterhavskyst, til Marokko, Kanariøyene, Karibia, over Det karibiske hav og gjennom Panamakanalen til Fransk Polynesia. Der snudde de og seilte østover ...

Trøbbel i forblåst utpost

Kolbjørn Østhaug og Marianne Vasaasen fikk et ekstra spennings­moment da motoren ikke ville starte i det vakre, men fryktede Patagonia i Chile.

Publisert Sist oppdatert

Langturparet rundet Kapp Horn på tampen av sesongen og seilte nordvestover i den storslåtte kysten i en tid da vinteren nærmet seg. Patagonia er kjent for trange fjorder og høye fjell, men også for beryktete fallvinder. I denne artikkelen deler Østhaug og Vasaasen sine erfaringer fra da de ble kjent med Murphys lov, en lov som sier at ting som kan gå galt, går galt, gjerne når det passer som dårligst.

Tur/retur Valdivia–Kapp Horn

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER