NYHET: Sun Odyssey 380 viser at Jeanneaus cockpitkonsept fungerer på båter under 40 fot.

Utsolgt før lansering

Jeanneau lanserte sin nye Sun Odyssey 380 i forrige uke. Båten kommer ikke til Norge før i mai.

Publisert

Etterspørselen etter seilbåter eksploderte under Covid-19, mens produksjonen haltet. Det merker Jeanneau. De har lansert en ny modell som kan bli vanskelig å få levert før neste sommer.

Umulig modell

Sun Odyssey 380 er fjerde modell ut i Jeanneaus nye serie, og er den minste. Båten har som sine forgjengere, en «walk around» cockpit. Det betyr at dekket faller bak ved cockpiten ned på samme nivå som cockpitdørken og gjør at du kan komme på dekk fra cockpiten uten ett eneste trinn.

Løsningen fungerer bra på de større modellene, men selv Jeanneau mente at «walk around» cockpit ikke kunne fungere under 40 fot. Det gjør det. Vi sammenlignet med Sun Odyssey 410, og det kan virke som at nye 380 har akkurat de samme dimensjonene der det er forventet å være trang.

COCKPIT: 380 har et smalere bord enn 410
PASSASJE: Med walk around cockpit er det mulig å går frem på dekk uten ett eneste trinn.
PROFIL: Nå skal baugen opp. Nye 380 i midten har samme profil som 410 men svakt negativ baug.

Den nye 40-foteren

Sun Odyssey 380 kan leveres med to bad og tre lugarer og har en enorm cockpit. Den byr på mange funksjoner mange båtkjøpere ønsker seg, som de tidligere måtte opp i over 40 fot for å få. Moderne båters store bredde gir mye volum, og akkurat som Bavaria C38, så er Sun Odyssey 380 under 11 meter som betyr at skroglengden egentlig bare er 36 fot. Men så har du baugspryd og utfellbar badeplattform som kan rettferdiggjøre modellnavnet.

Utsolgt

Jeanneau-imortøren i Norge, Heitmann Marine har bestilt båt, men den klarer ikke verftet å få levert før i mai 2022.

– Som for de tre andre båtene i serien er etterspørselen langt større enn tilbudet noe som resulterer i lengre leveringstider enn det vi har vært vant til, forteller Peter Heitmann, som legger til at prisen starter på 152 700 euro uten moms, som betyr at båten vil starte på rundt 2,5 millioner med moms og litt utstyr.

Sun Odyssey 380 er nominert til Årets Båt i Europa, og SEILmagasinet skal seile båter i Spania mot slutten av oktober.

VOLUM: 380 har en mer tradisjonell løsning enn storesøsteren 410.
SKRÅTT: Forpiggen er lagt i en vinkel langs styrbord skrogside. Det gir plass til et bad i forpiggen.
SEIL: Sun Odyssey 380 er uten akterstag og kan utstyres med storseil med firkanttopp.