NM i Optimistjolle

Jevnt mellom Øst- og Vestland

NM i Optimistjoller ble arrangert i Bergen under flotte forhold.

Publisert Sist oppdatert

NM for Optimistjoller ble arrangert 12. –14. august av Bergens Seilforening. Ni seilaser ble gjennomført under flotte forhold. Tre seilaser ble avviklet i 8 –12 m/s fredag, tre lørdag i 3–5 m/sek og tre seilaser søndag i 2–4 m/sek. 29 jenter og 28 gutter deltok.

Suverene vinnere

Mesterskapet fikk to suverene vinnere i Sarah Todesen fra Bundefjorden Seilforening og Tobias Sandmo Birkeland fra Ran Seilforening.

I gutteklassen tok Mathias Berthet, KNS sølv og broren Markus Berthet bronse. I jenteklassen gikk sølvet til Mathilde Roberstad fra Tønsberg Seilforening og bronsen til Karoline Vabø, Ran Seilforening.

Sarah Todesen, som også vant NM i 2015, hadde vunnet NM allerede etter syv seilaser og Tobias Sandmo Birkeland hadde NM-seieren i boks etter åtte.

Jevnt mellom øst og vest

Ellers er det verdt å merke seg at det var fem vestlendinger blant de åtte beste i gutteklassen og fem blant de ni beste i jenteklassen. Vestlandet er med andre ord like gode som østlendingene i rekrutteringsklassen til seilsporten. Det er man stolte av på Vestlandet.

Kanskje mest gledelig er det at det var nesten 50 seilere med i klassen «Coming Star», for dem som ikke er gamle nok til å få seile NM på grunn av. barneidrettsreglene.