SAILGP: «Holger Danske» har funnet formen.

Røket fokkskjøte kostet Danmark finaleplass i SailGP

Nicolai Sehested kunne ha tatt to strake i dag.

Publisert Sist oppdatert

Den danske båten hadde en klar ledelse i dagens første seilas, da fokkeskjøtet røk med et smell. Da var det ingenting å gjøre for Nicolai Sehested annet enn å fullføre seilasen med fokka blafrende vilt i vinden. Danskene var sist i mål og mistet dermed muligheten til å nå finalen med de tre beste båtene fra de fem fleetracene i Saint Tropez.

Vant dagens andre seilas

Sehested og det danske mannskapet viste imidlertid at de har fått taket på den krevende GP50 klassen og sikret seg seier i dagens andre seilas. Uten uhellet i den første, og gitt at de hadde klart å beholde ledelsen, som da fokka røk var ganske klar, hadde Rockwool teamet fått plass i finalen. Rasmus Køstner forteller til Seilmagasinet at seilerne er svært skuffet over uhellet i den første seilasen, men er samtidig glade for å ha bevist at de nå kan konkurrere i toppen og at det enorme arbeide som har vært nedlagt i prosjektet er i ferd med å gi resultater. Han og Rockwool teamet reiser umiddelbart til Sardinia der VM i GC 32 klassen går frem til neste søndag.

Nathan Outteridge og Team Japan tok finalen

Finalen bød på svært vanskelige forhold med mange hull og vindkantringer på regattabanen. Jimmy Spithill tok ledelsen fra start og det så lenge ut til at han skulle sikre seieren lett. Hans Team USA havnet imidlertid i et vindhull og både Japän med Nathan Outteridge og Spanias Phil Robertson kom foran. USA klarte imidlertid å innhente Spania før mål, men Japan var det lite å gjøre med. SS

Resultater sammenlagt for sesongen:

ST. TROPEZ: Danmark vant siste «fleet» seilas, og ledet nest siste da skjøtet brakk. De kunne nådd høyere enn 5. plass.
RESULTATER: Sammenlagt resultat i årets sesong.