FEST: Regatta Tordenskjold ble også et velykket sosialt arrangement.

Lykkes med å nå bredden i Trøndelag

Regatta Tordenskjold hadde beregnet 30 båter på startstreken. Det stilte 69 båter.

Publisert

– Det har aldri vært så mange spinnakere på en gang i Trondheimsfjorden, forteller John Sanderød i Trondhjems seilforening. Foreningen har lykkes med å arrangere et sosialt lavterskeltilbud. Det av 18 båter i Nor Rating-klassene, og hele 37 båter i turklassene.

ILDSJEL: John Sanderød er seilmaker og rigger samt aktiv i seilforeningen i Trondheim.

Håper på 100

– Vi hadde vært fornøyd med 30 båter i fjor, første gang regattaen ble arrangert. Det ble 69. I år har vi 100 båter som mål. Regattaen blir holdt 8. juni, litt tidligere enn i fjor, og nå håper vi å få med seilere fra det store studentmiljøet, forteller Sanderød. I fjor var regattaen noen dager for sent for studentene som var spredt for sommeren.

En hel uke blir for lenge

Nordenfjeldske seileruke var det største arrangementet for seilere i Midt Norge. Dette er et arrangement som ulike foreninger veksler på å arrangere. I 2023 tok Kristiansunds seilforening opp stafettpinnen etter at arrangementet hadde ligget dødt siden 2017. I 2023 var det få båter som stilte, og Nordenfjeldske er så langt ikke på terminlisten for 2024.

– Vi merker at folk ønsker enklere arrangement. Nordenfjeldske seileruke tar en hel uke og med tre dagers regatta. Regatta Tordenskjold passer bredden bedre. Det er en seilas på fire til seks timer, sier Sanderød.

REGATTA: Aldri før har det vært så mange spinnakere på Trondheimsfjorden.

.