Seilbåter med Munkholmen i bakgrunn

Planlegger Midt-Norges største regatta

Trondhjems Seilforening har lagt en plan for hvordan de skal få arrangert den største regattaen i Midt-Norge noensinne. Målet er at over 50 båter skal delta i Regatta Tordenskjold den 17 juni. Det betyr at regattaen vil måtte tiltrekke seg seilere og båter som tidligere ikke har konkurrert.

Publisert

Det er et ambisiøst mål arrangørene av regatta Tordenskjold har satt seg. Det skal bli den største regattaen i Midt-Norge noensinne. For å lykkes må de ikke bare klare å få tidligere regattaseilere med som deltakere. De må også få med nye seilere og båter som tidligere ikke har vært med på regatta. For å greie dette har de snakket med mange seilere, og tilbakemeldingene har vært at regatta virker komplisert, farlig og tidkrevende. Arrangørene har derfor tenkt nytt.

Hjemmeside tilpasset nybegynnere

Arrangørene har laget en hjemmeside med fokus på de som ikke har seilt regatta tidligere. På siden har de lagt ut forklaringsvideoer til temaer som nybegynnere gjerne har i forbindelse med regatta. I videoene er det forklaring til startprosedyrene, vikeplikt og målgang. Det er også mulig å kontakte arrangørene direkte for å få svar på spørsmål. Mange seilbåter mangler målebrev, og dette vil arrangørene løse ved gi et midlertidig handikaptall. Regattaen vil ha en lang startlinje for å unngå at det blir trangt i startområdet, og dermed unngå kollisjoner.

John Sanderød og Erik Christensen ønsker velkommen til regatta
Det blir seilerfest i etterkant av regattaen

Publikumsvennlig

Regattaen vil være synlig fra land i områder fra Trondheim sentrum og retning Stjørdal. Dette er områder hvor det er mange turgåere, og arrangørene håper på denne måten å gjøre regattaen publikumsvennlig. Alle båter vil også være utstyrt med sporingsutstyr som viser posisjonen på Facebook og nettsider. Det vil bli brukt droner for å filme underveis.

En fjord godt tilrettelagt for seiling

Trondheim har en fantastisk fjord for seiling hvor det ofte er vind, men sjelden mye sjø. Det er svært få øyer noe som gjør navigeringen enkel, og seilene kan heves i kort avstand fra kaianlegg. I motsetning til mange byer har Trondheim fortsatt mulighet for sentrumsnære båtplasser fordelt over flere kaianlegg. Det er et aktivt seilmiljø, men det er plass til mange flere. I etterkant av regattaen vil det være en seilerfest med premieutdeling, god mat og drikke, musikk og visning av seilasen på storskjerm. Seilforeningen håper at de kan bli enda flere medlemmer etter regattaen. Det vil være en egen mannskapsbørs som skal knytte sammen de som enten mangler båt eller mannskap. Midt-Norge har seilforeninger fordelt over store områder, og seilforeningen vil tilrettelegge for at det blir plass til alle i ulike gjestehavner i nærheten av Trondheim.

Nordlys over Skansen hvor Trondhjems Seilforening har klubbhus.