Jørgen Stang Heffermehl er kandidat til styreplass i det internasjonale seilforbundet, World Sailing.

Stang Heffermehl kan bli styremedlem i World Sailing

World Sailing velger nytt styre i neste måned. Om plassen blant syv styremedlemmer konkurrerer Jørgen Stang Heffermehl.

Publisert

Første runde i avstemningen for det nye styret i World Sailing foregår allerede 9.-16. oktober. Da vil vi trolig vite hvem som blir de syv visepresidentene for neste fire års periode, fra 2020 til 2024. Når det gjelder presidentvalget. blir det omvalg med mindre en av kandidatene oppnår minst halvparten av stemmene i første runde. Samtidig vil kandidaten med færrest stemmer bli eliminert.

Kandidatene klare

Valgkomiteen i World Sailing kunngjorde i går listen over kandidater, og det fremgår at Norges Seilforbunds president Jørgen Stang Heffermehl er en av dem som skal kjempe om de syv visepresidentstillingene som sammen med presidenten utgjør World Sailing styre. Heffermehl forlater presidentjobben i NSF ved valgene våren 2021 og han kan være klar for en viktig jobb i internasjonal seiling allerede fra november i år. Han er Seilmagasinets lørdagsgjest 19. september og vi da redegjøre nærmere for sitt kandidatur.

Spennende presidentvalg

I tillegg til valget av visepresidenter knytter det seg særlig interesse til valget av ny president i World Sailing. Sittende president, og som også stiller til gjenvalg, Kim Andersen DEN, er i hardt vær etter omstridte økonomiske disposisjoner som har svekket World Sailings finanser. Han har også tre saker mot seg i WS etikk kommisjon. Det har ført til en advarsel og en uferdig sak som man håper vil være ferdig behandlet innen valget. Av de fire presidentkandidatene har Andersen derfor kun 23 stemmer bak seg så langt i nominasjonsprosessen. Gerardi Seeliger ESP ligger best an med 36, Quanhai Li CHN har 35 og Scott Perry URU har 31 nominasjoner fra medlemslandene.

Presidentkandidater:

Visepresidentkandidater