Kan bli avgjort etter 48 timer, sier navigatør

Wouter Verbraak, navigatøren på Delta Lloyd sier at den som leder etter 48 timers seilas har alle muligheter til å vinne etappen.

Publisert

Verbraak forventer lett sør-østlig vind, inntil 10 knop fra starten av Volvo Ocean Race etappen fra Boston til Galway på Irland. - Det vil bli skiftende og vanskelig seilas til å begynne med på etappen, sier han og ser ikke bort at den som kommer først inn i den sterke nordvesten som etter hvert vil prege etappen, kommer til å få et forsprang det kan bli vanskelig å hente inn.

Det blir imidertid først når båtene har passer skåringspunktet sør for Newfoundland at nordvesten slår gjennom for alvor. Før man kommer så langt kan det bli ganske tricky.

For Bouwe Bekking blir dette en spesiell etappe. For tre år siden måtte han forlate båten som var i ferd med å synke under ham og hele mannskapet på Telefonica ble plukket opp av ABN Amro Two som hadde den omkomne Hans Horrevoets ombord, noe som forsterket dramaet i episoden. Nå gjelder det ikke bare å fullføre for Bekking & Co. Laget må også ta inn så mange poeng som mulig på Ericsson 4. Ingen lett oppgave ettersom E4 trives best nettopp på frisk slør.

Selv om Verbraak er oppmuntret over 3. plassen i havneregattaen forrige lørdag, en han behersket med tanke på mulighetene på denne etappen. - Vi har en gammel båt, sier han. - Det viktigste for oss er å komme trygt frem.

Powered by Labrador CMS