Kan miste ledelsen i Barcelona World Race

«Virbac-Paprec 3» må søke havn for annen gang i regattaen, men denne gangen koster havnebesøket 48 timer og trolig ledelsen.

Publisert

(15, februar 2011: Dag 47) - «Virbac-Paprec 3» skipper Jean-Pierre Dick (FRA) og co-skipper Loick Peyron (FRA) har besluttet å stoppe i Wellington etter å ha ødelagt to av vognene som holder spilene til masten da de skulle reve storseilet for kort tid siden. «Virbac-Paprec 3» har allerede brukt opp en reservevogn kort tid etter de forlot Recife der de hadde foretatt en reparasjon av storseilskinnen. De kommer nå også til å benytte anledningen til å reparere slitasjeskader på båten.

«Virbac-Paprec 3» har ikke noe teknisk support i Wellington, bortsett fra team manager Luc Talbourdet som var på plass for å vinke til seilerne da de passerte tett ved land. Imidlertid bor Luc Bartissol som var ansvarlig for å bygge Jean Pierre Dicks forrige båt, «Paprec-Virbac 2» i New Zealand og han vil hjelpe til sammen med båtbyggerne som bygget «Virbac-Paprec 3». 

«Virbac-Paprec 3» er ventet til Wellington i løpet av natten. Reglene sier at et havneanløp etter at båtene har passert 140 grader øst må være på minimum 48 timer, i motsetning til da «Virbac-Paprec 3» måtte stopp i Recife, Brasil da den kunne legge i vei umiddelbart etter at reparasjonsarbeidet var gjennomført. Det betyr at «Mapfre» med de spanske seilerne Iker Martinez og Xabi Fernandez vil kunne kappe ned på forspranget, om ikke selv ta over ledelsen i Barcelona World Race.

Race Tracker:

Rekkefølgen:

1. Virbac-Paprec 3, Jean Pierre Dick/Loick Peyron (FRA/FRA), 11,538 nm DTF

2. Mapfre, Iker Martinez/Xabi Fernandez (ESP/ESP), 550.1nm DTL

3. Estrella Damm Sailing Team, Alex Pella/Pepe Ribes (ESP/ESP), 652.0nm DTL

4. Groupe Bel, Kito De Pavant/Sebastien Audigane (FRA/FRA), 850.0nm DTL

5. Renault, Pachi Rivero/Antonio Piris (ESP/ESP), 1278.6nm DTL

Raskest i feltet har lenge vært Wouter Verbraak og Andy Meiklejohn i «Hugo Boss» som siden båtene passerte Kergeulenøyene i det indiske hav, har tatt igjen mer enn 400 nautiske mil på teten. Laget ligger nå på 8. plass, med muligheter til å klatre til 6. plass før Kapp Horn.

Powered by Labrador CMS