Er det sannhet i ryktene?

Vi har trolig ikke sett AC50 «Artemis» på regattabanen for siste gang.
Vi har trolig ikke sett AC50 «Artemis» på regattabanen for siste gang.

Ny verdenscup basert på katamaranene fra America's Cup

Om ryktene snakker sant vil AC50 båtene fra America's Cup snart tas i bruk i ny serie.

Publisert Sist oppdatert

Selv om han måtte gi fra seg America's Cup, vil Larry Ellison trolig ikke slippe ideen om en verdenscup i seiling basert på de samme båtene og konsept som det alle lagene med unntak av Emirates Team New Zealand, signerte sin tilslutning til i forkant av AC-regattaen. Ifølge rykter er en lansering av en «World Series of Sailing» basert på denne ideen rett rundt hjørnet.

World Cup starter på Bermuda?
World Cup starter på Bermuda?

Pålitelige kilder hevder at den foreslåtte serien skal ambulere mellom kjente seilsportsdestinasjoner rundt i hele verden. Lagene skal konkurrere om et spaktakulært trofé satt opp av Louis Vuitton, kjent for sin tilknytning til America's Cup siden 1983. 

Lag fra USA, Sverige, Japan og France skal være på gang, i tillegg til «Alinghi» backet av den dobbelte America's Cup-vinneren Ernesto Bertarelli.

Mange av lagene fra de 35. seilaser om America's Cup har fremdeles base på Bermuda, og det er ventet at den første regattaen vil bli arrangert her. Båter og utstyr fra AC vil kunne mobiliseres på relativt kort tid til en publikumsvennlig regatta langs de samme linjene som dem vi så under America's Cup tidligere i år. 

Banene på Bermuda er som skapt for å presentere seiling på internasjonal TV. Ellison hadde engasjert den legendariske amerikanske navigatøren Stan Honey til å designe en spesiell grafisk pakke som tok AC-regattaen til et nytt nivå når det gjelder å kommunisere seiling til et stort publikum. Det samme konseptet vil bli tatt i bruk i verdenscupen.