Karianne Eikeland satser mot IMS-VM

Thomas Føyen og Espen Clason har fått den første X-41 i landet og satser stort. For å toppe laget har de hyret inne kvinnelig hjelp. Det ble en ny tredje plass i Larvik i helgen.

Publisert

Karianne Eikeland har siden begynnelsen av 90-tallet vært en av landets desidert beste seilere. Under OL i Athen var hun rormann på den norske Ynglingen som ble nummer ni.

Fra X-362 til X-41

Thomas Føyen og Espen Clason har tidligere eiet ”Latex”, en X-362 Sport sammen, en båt som har hevdet seg godt i nasjonale mesterskap opp gjennom årene og 4. Plass fra IMS VM som beste resultat.. Thomas har gått gradene fra Melges 24 og er nå klar for nye utfordringer. Nå har de to valgt å satse større, og har kjøpt en X-41 sammen og håper på en stor klasse i Norge. Det første store målet er VM på Hankø. I vinter var planen å lette kjøen for vekt for et mer gunstig IMS-måletall, men nye justerte IMS-regle gjør straffen for stiv båt mindre, og gutta har valgt å seile båten slik den er.

Seriøs seiling

Thomas Føyen forteller at han ikke har tatt seilingen så seriøst siden han satset mot OL på brett mot slutten av 80-tallet. Nå blir det seiling i alle NORC-seilasen og håp om en god plassering i IMS-VM på Hankø i august. Men til sommeren blir det mye turseiling med familien i den nye raceren.

Begynner å finne trimmen

Thomas Føyen forteller til Seilas at de nå har fått bra fart, men er svake på seilingen. Trimmen er snart inne og i helgen klarte de å seile 7,5 knop på kryss med god høyde som er slik polardiagrammet sier at de skal klare. Forrige helg var gutta fornøyd med å slå ” TEAM BERGEN” ex Al Cap One i mål. Denne gangen klarte de å slå den også på korrigert tid i en av seilasene.

Resultater NROC, Larvik

Stor klasse

1 TEAM BERGEN

2 Xantippe

3 Lexington

Liten klasse

1 FIRST JIBB

2 XTREME

3 Aiming First

Store bildet: Thomas Føyen, Espen Clason og Karianne Eikeland

Powered by Labrador CMS