Test av kartplottere

Kartplottere: Dyrest er også best

SEILmagasinet og Båtmagasinet har testet fire navigasjonsløsninger, og vurdert løsningene ut fra kartløsningene. Vi fikk noen overraskelser.

Publisert Sist oppdatert

Vi har testet 12 tommere i premiumklassen fra Simrad, Raymarine og Garmin, samt utfordreren Orca, med en skjerm på 12 tommer. Alt ble montert i en Targa 27.1 i juni, og testet under en lang dag på fjorden utenfor Brevik. Redaktør Atle Knutsen i Båtmagasinet og undertegnede redaktør i SEILmagasinet, har lang erfaring med å bruke utstyr fra disse produsentene, men er relativt ferske på det aller siste. Det ble litt knoting og banning, men vi fant ut av det meste til slutt, og gjorde oss noen verdifulle notater. 

Det mange av oss kaller kartplottere i dagligtale, omtalter elektronikkprodusentene multifunksjonsdisplayer (MFD), fordi de kan brukes til så mye mer. I bunn og grunn så er det kart og navigasjon som er primærbruken, og det er det testen konsentrerer seg om. Vi har sjekket hvor raskt det er å bruke kartene, hvor enkelt det er å legge inn ruter, måle avstander, og hvordan informasjonen på kartet fremstår. 

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER