Haugesund Seilforening

GØY: Johan Jr. Nilsen seiler F18 fordi det er kjempegøy.
GØY: Johan Jr. Nilsen seiler F18 fordi det er kjempegøy.

Økende interesse for katamaranseiling

Mange har lagt merke til at det stadig oftere er katamaraner å se på Førdesfjorden.

Publisert Sist oppdatert

Katamaranene man ser på Førdesfjorden er tilknyttet Haugesund Seilforening. Interessen ser ut til å være økende, og disse raske båtene er en velkommen utvidelse av miljøet i foreningen.

Undertegnede synes det ser fantastisk gøy ut når katamaranene flyr av gårde, også i moderat vind. Men er det ikke fryktelig vanskelig å beherske disse villhestene? Jeg slo av en prat med en av de mest aktive seilerne, Johan Jr. Nilsen.

– Man bør nok ha en del forkunnskaper før man hopper om bord, men de fleste kommer relativt fort inn i de grunnleggende tingene, sier han.

Ekstremt gøy

– Hvis noen har lyst å prøve, kan det helt sikkert ordnes. Ta i så fall kontakt via foreningens Facebook-side. Vi har tre tomanns Formula 18 Hobie Wildcat her, og en mindre type beregnet for bare én seiler. Alle båtene er i privat eie, forteller Johan.

– Det er 6–8 mer eller mindre aktive seilere her. Ambisjonene våre er relativt beskjedne, og det seiles først og fremst fordi at det er ekstremt gøy, fortsetter han.

– Vi kommer mest sannsynlig til å reise med to båter til NM i Larvik den første helgen i september. Målet er å ikke ende på sisteplass, samt gjerne klare en enkeltplassering mellom 10. og 15. plass, sier Johan.

Relativt lav pris på bruktbåter gjør inngangsbilletten til klassen overkommelig.

– Vi håper flere får øynene opp for denne formen for seiling. Det er definitivt plass til flere katamaraner hos oss, avslutter Johan.