Katamaranbygger med stor suksess

Selv i konkurranse med VO70 er Extreme 40 katamaranene gjenstand for stor oppmerksomhet i Alicante. Svenske Marstrøm Composite som er ledende når det gjelder bygging av superraske katamaraner i eksotiske materialer er på plass for å føle seilingen på pulsen.

Publisert

Xtreme 40 katamaranene så dagens lys i forbindelse med forrige Volvo Ocean Race og ble en umiddelbar suksess da båtene fikk underholde publikum og sponsorer under flere av anløpene. Klassen etablerte seg som den mest spaktakuære flerskrogsklassen og Ellen MacArthur og Mark Turnes OC Ventures så med en gang mulighetene for å etablere en serie for klassen.

IShares Cup ble etablert i 2007 og 2008 med regattaer rundt om i Europa, hovedsaktig i havner der seilasene kan følges av publikum fra land. Mange av de ledende flerskrogsseilerne har deltatt, og ikke minst har klassen vært en verdifull testbase for AC lagene fra Alinghi og BMW Oracle, der særlig førstnevne med Ed Baird som rormann raskt har tilegnet seg flerskogsseilingens særegenheter.

Igjen har Volvo fått tak i klassen og det blir seilaser med Xtreme 40 i mange av havnene, blant annet i Stockholm ved St.Hanstider neste år.

Marstöm Composites har til nå bygd 17 båter. Den 18. er under bygging. Hver båt koster ca €350.000, noe som inkluderer full regattapakke og endel av kostnadene ved å delta i IShares Cup.

Den svenske båtprodusenten har 45 ansatte ved fabrikken i Västervik, der også SeaCart 30 og 95% av alle Tornado katamaraner bygges. Göran Martstrøm forteller også til Seilas at Roman Pazcskes mini/maxi katamaran som han skulle sette rekord med rundt jorden non stop solo, nå er tilbake ved verftet etter at Pazcke mistet hovedsponsoren ifjor. Nå planlegger han å utfordre Luc van den Heedes rekord i jorden rundt seilas mot vest.

Powered by Labrador CMS