BESKYLDT: World Sailings president Kim Andersen kan ha forfalsket underskrifter.
BESKYLDT: World Sailings president Kim Andersen kan ha forfalsket underskrifter.

Motvind for World Sailing

Problemene har hopet seg opp for den danske seilerpresidenten Kim Andersen og hans styre i den internasjonale seilunionen.

Publisert Sist oppdatert

Seilmagasinet.no tok nylig opp en sak der Andersen ble beskyldt for å ha jukset med underskriftene til to av styremedlemmene i et brev til videobloggeren Tom Ehman som har kritisert driften av forbundet og angivelig skal ha tatt de to til inntekt for sin kritikk. Det skal sies at Ehman ikke er noen hvem som helst internasjonal seilsport.

Han kjenner World Sailing godt etter at han tidligere i en årrekke har representert USA i rådet (Council), samt at han har sittet i en rekke komiteer i det internasjonale seilforbundet. Han har også vært en sentral aktør i America’s Cup siden 1980.

Saken kan havne i forbundets etikk-kommisjon, men Andersen sier i en kommentar at dette en fillesak både for ham selv og forbundet, som har adskillig større problemer å forholde seg til akkurat nå. Han skylder på en kontorfeil i administrasjonen, men inrømmer at saken har vært klossete håndtert. Likevel hoper saken seg opp blant mange saker som åpenbart er i ferd med å svekke Kim Andersen både overfor omverdenen og innad i World Sailing.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS