SIGNATUR: Kim Andersen beskyldes for å ha misbrukt signaturen til sine visepresidenter.
SIGNATUR: Kim Andersen beskyldes for å ha misbrukt signaturen til sine visepresidenter.

Opprør mot Kim Andersen

To av visepresidentene i World Sailing vil trolig ufordre presidenten i kamp om ledervervet

Publisert

Det har lenge blåst friskt rundt seilerpresident Kim Andersen (DEN). Dansken har måttet tåle mye kritikk for flyttingen av kontorene fra Southampton til London og dermed påføre World Sailing tredobbelt leie og for misbruk av visepresidentenes underskrifter i et brev til en kritisk journalist, noe de to visepresidentene Scott Perry og Gary Jobson så på med svært ublide øyne og meldte sin president til World Sailings etikkutvalg. Saken er fremdeles til behandling. I tillegg ligger nok en sak klar for etikkutvalget, idet Andersen i disse dager vil bli innklaget for interessekonflikt og for å ha handlet uten styregodkjennelse i forbindelse med kontraktinngåelse med PR firmaet TSE som også bisto Dansk Sejlunion og den danske olympiske komite i å få Andersen valt til president i World Sailing i 2016.

Disse, og andre forhold har ført til splittelse i styret, noe som foreløpig trolig kulminerer med at to av visepresidentene vil utfordre Kim Andersen i kampen om ledervervet ved høstens valg. Etter det Seilmagasinet kjenner til har en av visepresidentene allerede bestemt seg, men vil vente med å erklære sitt kandidatur åpent, mens den andre foreløpig sitter på gjerdet.

Spørsmålet blir nå om de to visepresidentene klarer å distansere seg fra den økonomiske hengemyren WS nå befinner seg i og som er en konsekvens av hvordan forbundet har vært ledet i den siste fire års perioden. Bare spanske Gerardo Seeliger stiller til valg med blanke ark, ubesudlet av det sittende styrets handlinger.