Kineserne kommer!

KIneserne er i ferd med å markere seg på det internasjonale seilsportskartet. Ikke bare med OL og deltakelse i America´s Cup, men nå også med sin egen China Cup for entype og IRC klassene

Publisert

China Cup, en regatta for IRC og entypeklasser skal for første gang arrageres i farvannet mellom Hong Kong og Shenzen fra 19 til 21 oktober. Regattaen som er tilrettelagt av China Yachting and Sailboarding Association kommunestyret i Shenzhen tar sikte påå bli en internasjonal regatta med deltagelse fra hele verden. Ca 100 båter er ventet til den første regattaen som skal bestå både av kyst- og baneseilaser.

Arrangørene planlegger å investere mellom 130 og 200 mill. kroner de neste tre årene for å utvikle kinesisk seilbåtindustri og for å oppmuntre kineserne til å begynne med seilsport.

Beneteau har solgt 11 First 40.7s til Kina i januar i år, spesielt for denne regattaen og den franske fabrikken arbeider tett med arrangøren for å få til flere salg til kinesiske kunder.

Mannskaper fra Dubai, Frankrike, Japan, Brasil og Australia kommer til å delta i First 40.7s, mens lokale båter vil seile under IRCs regelverk.

Powered by Labrador CMS