Kite blir stående

Forslaget om å ta windsurfing tilbake i det olympiske programmet i 2016 førte ikke frem og ISAF councils vedtak fra halvårsmøtet i mai blir dermed stående.

Publisert

26 av councilmedlemmene stemte for gjenåpning av voteringen om kite vs windsurfing. 12 stemte mot og det var tilstrekkelig til å velte forslaget som krevde 75 prosents flertall. Gruppe G der Kurt Lønnqvist, FIN og Stig Hvide Smith, NOR representerer Danmark, Finland, Estland, Island, Norge og Sverige var delt på midten, med NOR, FIN og EST i favør av gjeninsetting av windsurfing, men gruppen som ved et internt vedtak er bundet til å stemme i samsvar med flertallet i gruppen stemte da for et kompromissforslag for endring til kite for herrer og windsurfing for damer.

Med dette er det avgjort fra ISAF Council at det blir kite for begge kjønn under OL i Rio i 2016. Japan har anket saken til ISAFs generalforsamling som normalt ikke er arena for slike avgjørelser. Hvorledes saken vil bli håndtert der idag er uvisst.

 

- Skulle brett endelig være ute av OL blir det viktig med aktivt arbeid for å gjeninnføre brett for 2020, da trolig med annet format (banetype) og annet utstyr (brettype), sier Hvide Smith.

Council gikk dermed over til å behandle øvelser og utstyr for OL i 2020. Som «core events» ble vedtatt Men's One Person Dinghy - Laser, Women's One Person Dinghy - Laser Radial, Men's Skiff - 49er and Women's Skiff - 49erFX. Muligheten for å gjenoppta windsurfing vi komme på et senere tidspunkt,

Powered by Labrador CMS