Kjempebølge fylte båten
Kjempebølge fylte båten

Kjempebølge fylte båten

Aksel Magdahl rapporterer om kjempebølger ut fra Sør-Afrika. I natt var en av dem nær ved å senke E3.

Publisert

Les siste rapport fra Aksel Magdahl:

– Vi seilte akkurat inn i en kjempebølge i 35 knops fart! Hele båten gikk under vann, stoppet fullstendig og broachet. Mens båten var under vann  fosset det vann inn gjennom luken fra cockpit, og vi fylte båten under dekk med vann nesten til knærne! Vi kjørte pumpene samtidig som hele mannskapet  øste. Likevel tok det 20 minutter å få tømt båten. Heldigvis ser det ut til at ingen elektronikk er skadet.

Vi har hatt flere perioder med gigantiske bølger, så store at det nesten blir vindstille på dekk i hver bølgedal - selv om det har blåst 30-40 knop jevnt. Bråstoppene fra 35 knop til 20 knop i bunnen av bølgene er ikke bra ut for båten i det hele tatt. Spesielt med spinnaker, da er det så mye krefter vi ikke klarer å kvitte oss med. Gjennom natten har vi tapt en del distanse ved at vi har seilt med mindre seilføring for å spare båten. Noen ganger er det sjømannskap som gjelder, vi kan ikke seile fortere enn evne. Selv om alle er veldig slitne, fikk vi opp spinnakeren igjen da det ble lyst. Forhåpentligvis kan vi få opp samme fart som de andre igjen.

Vi leder mot scoring gaten ved 58 grader vest, om 1100 nautiske mil, og håper å kunne holde på ledelsen i de to dagene vi skal seile til vi er der. Men da tåler vi ikke å tape så mye som vi gjorde i natt.

0330 utc. Posisjon 39,5 grader sør, 38 grader øst.

Hilsen til Seilas´ lesere fra

Aksel Magdahl

Navigatør, Ericsson 3, Volvo Ocean Race

«Ericsson 3» lå kl 0400 UTC idag på 5. plass, 41 nm bak ledende «Puma», men båten ligger sammen med E 4 lengst syd i feltet og leder i kampen om å komme først til scoringgaten på 58 grader øst.

Film fra Ericsson 4 fra sterten

Powered by Labrador CMS