Kjente lukten av hummer

Både Svenn og Mikkel følte de hadde et godt grep om hummeren etter lensen da årets Hummerregatta ble arrangert i Risør lørdag. Men den glapp på kryssen.

Publisert

Den populære Hummerregattaen i Risør markerer både sesongslutt for kjølbåtene og muligheten til å sikre seg hummermiddagen som går til mannskapet på vinnerbåten i hver klasse. Alle tur & hav-folket, 5.5 meter- og 12.5 kvm seilerne fortjente imidlertid Risør Hotells skalldyrsmåltid etter en krevende seilas lørdag.

Nesten tre timers seilas

Selv seilte vi i 12.5 kvm, og kan derfor best beskrive hva som foregikk her. Vi syntes lenge å ha hummeren på tallerkenen, men kom på feil side av en gigantisk vindkantring. Dermed må vi kjøpe den hummeren vi skal spise i år også.

12.5 kvm startet med en lang lens fra Kastellet til fast jernstake på Flatholmsflaket mellm Kronprinsøya og Grønholmen. Derfra ble det kryss til Brattholmrevet øst for Barmen og til mål. 5.5 meterne seilte to runder.

Vant lensen, tapte kryssen

Vi fikk en fin start på seilasen og tok ledelsen umiddelbart. Deretter traff vi godt på vindkantringene og seilte der det blåste best, og etter lensen var vi 3-400 meter foran nummer to. Det så lovende ut for Hummermiddagen. Men man skal aldri selge skinnet, eller som i dette tilfellet, ta skallet av dyret før det er fanget. Det gjorde vi heller ikke, men vi hadde vel ikke trodd at vi skulle bli innhentet  så fort som vi ble. Deretter hang vi noenlunde med og etter noen bra slag langs land på babord side av fjorden, så det endelig ut til at vi skulle krysse foran feltet da vi slo for merket. Men et 40 graders vindskift satte kroken på døren og konkurrentene som hadde holdt seg på styrbord fjord, og som vi tidligere ikke kunne se nummeret i seilet på, tok oss dermed igjen. Med strekk til mål var det ikke lett å hente det tapte, men all ære til Asbjørn Østerholt som seilte en flott seilas og vant fortjent.

Dermed er sesongen slutt for i år. Noen sår skal slikkes og noen triumfer feires. Til neste år gis det nye muligheter og i 12.5 kvm klassen er det både gode båter til salgs og nye kjøpere. Klassens fremtid, i hvert fall på denne siden av fjellene, synes lovende.

Powered by Labrador CMS