Klar for første delmål

– Noen tygger kaffebønner for å holde seg våkne. Men å sove på ripa er en større kunst, sa Bjørn Lofterød under gårsdagens HH Skagen-briefing med Norsteam-ungdommene i Seilforbundets lokaler.

Publisert

Når startskuddet går klokken 20.50 i  Åsgårdstrand i kveld er det første gangen storbåt-laget til Seilforbundet seiler regatta sammen. I går kveld møttes gjengen til briefing i Seilforbundets kontorer på Ullevåll stadion sammen med Bjørn Lofterød og Espen Guttormsen.

Gjengen har trent sammen siden mars, og HH Skagen Race er første gangen de skal få testet de nyervervede kunnskapene.

Seile med stil

– Vi har to mål for regattaen, understreker Lofterød. Det første er å seile med stil.

– Vi skal vise at vi kan beherske båten sammen, foreta seilskift og utføre andre oppgaver på en ordentlig måte. Huske på at vi er et team og jobbe for å gjøre hverandre bedre, understreker Lofterød. Spesielt forbereder han seilerne på at det gjelder å holde fokus når man begynner å bli sliten utpå natten.

– Vi er jo et lag, kommer det spontant fra en stemme i salen. De andre nikker.

Skagen Race varer ikke lengre enn at man ikke trenger å dele opp i skift. Men det vil bli muligheter for å slappe hvis noen skulle føle et sterkt behov, lover Lofterud. Han legger til at han synes det er imponernende å se seilere som sover på ripa som ballast hvis vær og vind gjør dette hensiktmessig for båtens fart. Tygging av kaffebønner for å holde seg våken blir også nevnt av noen av seilerne, uten at dette trekkes frem som noe mål i seg selv.

For først og fremst er målet med Skagen-regattaen å jobbe sammen som et team og vise at man behersker den 51 fot lange Farren, som Seilforbundet har fått av Kong Harald.

Mål nummer to er å komme som nummer tre inn til havn.

Passer på vekten

Selv om Norsteam-temaet ikke er like ekstreme som andre regattaseilere når det er snakk om vekt om bord, har alle seilerne fått beskjed om å levere bagen med klær og ting de trenger etter ankomst på forbundskontoret. Dette vil bli kjørt ned med bil grytidlig torsdag morgen og delt ut ved lunsjtider.

Med seg om bord får  seilerne ta med en liten pose/bag med ekstra superundertøy og de aller mest nødvendige tingene. Mat er allerede kjøpt inn felles; Dette inkluderer også  rosiner, kjeks, sjokolade. Og  hvis man har noe «favoritt-digg» som man gjerne vil ha med på turen er det muligheter for dette..

– Men iPoden min, den tar jeg med, kommenterer en av guttene.

– Da får du ta med deg kun en halv tannbørste. Neida, vi er ikke helt gærne heller, gliser Guttormsen.

Det er en motivert og spent ung gjeng som oppsummerer de siste punktene på arbeids- og huskelista idét Seilas forlater lokalet.

Powered by Labrador CMS