Klare for Bacardi Cup

Team LodeStar er nå på plass i Miami der de forbereder seg til Starklassens klassiske Bacardi Cup regatta som starter idag.

Publisert

Team LodeStar er på plass i Miami for å delta på den 84. Bacardi Cup. Den tradisjonsrike regattaen, som har sin opprinnelse på Cuba skuffer heller ikke i år i antall startende. Hele 97 Starbåter er påmeldt, og det kommer til å bli et rotterace om å kunne hente hjem den gjeve pokalen i slutten av uken.

Eivind og Petter har siden 25. februar trent hardt både på sjø og land. - Denne gangen har vi hatt med oss både fysisk trener fra Olympiatoppen, Sindre Madsgaard samt servicemann, Bjørn Johansson. Kombinasjonen har vært perfekt, og gjør at gutta får utnyttet tiden på vann og på land maksimalt. De har fått kjørt to fysiske økter om dagen, samt en økt på vannet de siste ti dagene. Bjørn har fikset opp båten som nå er strøken, mens Sindre har pushet hardt på gymmen, forteller en optimistisk trener, Thomas Guttormsen.

Utstyrsmessig er det meste på plass, og laget vil jobbe med den mentale, ta de riktige taktiske og strategiske beslutningene. Med 100 båter og lange baner vil det strategiske spille en stor rolle, og med så lang startlinje er det lite rom for å endre banehalvdel rett før start. - Det er et ganske annerledes spill og type seiling, enn hva vi er vant med fra World Cupene, hvor det er en tredjedel antall båter og halvparten så lange baner, forteller Petter. - Men som vi har sett i Holmenkollen siste dagene, er det mulig å vinne både korte og lange løp, så vi skal gjøre alt vi kan for å tilpasse oss. Det er likt for alle, skyter Eivind inn.

Regattaen starter i dag, mandag, og har siste seilas på lørdag. Det er planlagt ett race om dagen.

Team LodeStar vill oppdatere på sin hjemmeside,  hvor man finner linker til resultater og info om regattaen. På lagets facebookside vil seilerne prøve å gi live info underveis i regattaen.