Klare for Star-VM

Melleby / Pedersen møter Volvo Ocean Race vinner Torben Grael på hjemmebane i dag. Håkon Nissen-Lie har møtt gutta i Rio.

Publisert

Håkon Nissen-Lie i Rio Janeiro

81 deltakere fra 20 land vil i perioden 16. til 22 januar kjempe om VM gull i Star klassen.

Star regnes blant de tøffeste OL klassene i seiling. Foruten seilerne har også båten lang erfaring. Tegnet i 1911 ble Star OL-klasse allerede i 1932.

Eivind Melleby og Petter Morland Pedersen satser igjen fullt i Star klassen. Målet er OL 2012. Gutta og coach Thomas Guttormsen gleder seg til å komme i gang etter en fin treningsuke med lett bris. 40 graders varme er uutholdelig i byen, men levelig på sjøen som holder ca 28gr.

Planen var å trene noen uker å avslutte med sydamerikansk mesterskap i Rio siste helg i november. Måtte bli hjemme grunnet problemer med frakt av båten fra USA. Båt ble i stedet sendt fra Norge med ankomst Rio fra 4. januar. Fra -30 i Oslo til +40 grader i Rio kjennes på helsa. Begge slet med influensa før jul og går nå på ny pencilin kur i Rio.

Som de norske, droppet de fleste båtene dagens treningsregatta. Vinden forsvant like før start.

Melleby tror en 15-20 båter har potensial til å vinne. Blant favorittene er regjerende verdensmestere Szabo / Peters (USA). De håper på lite vind som da de vant i Varberg.

Percy (UK) med gull fra forrige OL er også på plass.

Alan Adler med to OL og to VM gull er blant favorittene på hjemmebane.

VOR vinner Torben Grael seiler også for medalje på hjemmebane i Rio.

Første seilas i dag skal seiles på indre bane i Guanabara Bay. Sikkert for å tilfredsstille sponsorer og andre skuelystne. Her kan det bli mye ”trikkekjøring”, viktig å komme tidlig ut i rett spor. De øvrige fem regattaer vil etter planen seiles i Atlanterhavet utenfor Copacabana.

http://www.starworlds2010.com/

Powered by Labrador CMS