Klart for Farrene på Hankø

Med hjelp fra Hankø Yacht Club og Farr 40 European Fleet Association skal Kongelig Norsk Seilforening arrangere det første Nordiske mesterskapet for Farr 40 klassen fra 5. iil 8. juli

Publisert

Et internasjonalt felt med 28 Farr 40 fra åtte nasjoner stiller til start i den tredje regattaen på klassens Europatour. 18 av båtene ankom Fredrikstad med spesalskip etter Farr 40 klassens EM på Sardinia.

Eivind Astrup, eieren av Norwegian Steam med fersk 7.plass fra EM er medlem av organisasjonskomiteen for regattaen. Han forklarer hvordan det har seg at klassen fikk sitt nordiske mesterskap lagt til Hankø: - Krinprins Frederik av Danmark foreslo for klassens president Jim Richardson at vi skulle avholde et VM i København og i den forbindelse foreslo han for meg å arrangere en regatta på Hankø i forkant av et slikt VM. Selv om Norge ble uavhenging av Danmark i 1814 valgte jeg å adlyde ham, sier Astrup.

Selv om Farr 40 klassen er kjent for den harde konkurransen, er det plass til sosiale arrangementer på Hankø. Seilerne samles på Hankø Yacht Club til uformell "after sail" og daglig premieutdeling. Skandinavisk Seilforbund deler ut gull, sølv og breonsemedaljer til de beste lagene og en Nordisk Mesterskapspokal er satt opp til beste båt fra Danmark, Norge, Sverige og Finland.

KNS samarbeider som nevnt med Hankø Yacht Club, en privat klubb som ble stiftet i 1954 for å støtte internasjoal seiling på Hankø. Klubben som altså feiret sitt 50 års jubileum i 2004 har sitt pittoreske tilholdssted på Hankø tvers overfor Vikane på fastlandet.

Neste regatta for Farr 40 ene er Skaw Farr 40 Race Week 12.-14. juli i Skagen, Denmark og Rolex Baltic Week 17.-19. august i Neustadt, Tyskland etterfulgt av Rolex Farr 40 VM i Kobenhavn fra 29. august til 1. september.

For mer informasjon om Farr 40 Open Nordic Championship, se http://www.kns.no/Norsk/REGATTA/NOM_Farr_40/Information.

For full terminliste for 2007/08 sesongen for Farr 40 eller for flere opplysninger om klassen, se www.farr40.org.

KNS arrangerte sin første regatta på Hankø i 1906. I år deltok mer enn 100 båter i den årlige Hankø Race Week. Senere i sesongen arrangerer foreningen VM for IMS klassene. KNS feirer sitt 125th jubileum neste år med VM for 8mR på Hankø og Drakeklassens EM i Oslo.

Deltakterliste NoM Farr 40

1. Aleph Hughes Lepic FRA

2. Backbone Morten Lorenzen DEN

3. Balou Jens Erik Høst DEN

4. Barking Mad James Richardson USA

5. Calvi Carlo Alberini ITA

6. Enfant Terrible Gianluigi Serena ITA

7. Fiamma Allesandra Barnaba ITA

8. Flash Gordon Helmut Jahn USA

9. Groovederci Deneen Demourkas USA

10. Happy Happy Per Arne Nilsen NOR 1

1. Hooligan Marcus Blackmore AUS

12. Infinity John Thomson USA

13. Joe Fly Giovanni Maspero ITA

14. Kokomo Lang Walker AUS

15. Le Renard Steve Phillips USA

16. Mascalsone Latino Vincenzo Onorato ITA

17. Monick David Holm DEN

18. Monkey Class Ole van der Heide DEN

19. Nanoq HRH Prince Frederik DEN

20. Nerone Massimo Mezzaroma ITA

21. Ocean Warior Sverre Valeúr NOR

22. Norwegian Steam Eivind Astrup NOR

23. Opus One Wolfgang Stolz GER

24. Phish Food Alex Michas USA

25. Silver Bullet Henrik Jansen DEN

26. Siragusawa Olli-Pekka Lumijarvi FIN

27. Struntje Light Wolfgang Schaefer GER

28. Twins Eric Maris FRA

Første seilas starter kl 12.00 imorgen. De planlegges tre seilaser daglig untatt på avsutningsdagen da det blir to seilaser. Idag blir det en treningsregatta i farvannet utenfor Hankø.

Powered by Labrador CMS