Klart for gigantkamp om prestisjefylt trofé

De to Maxi trimaranene «IDEC SPORT» og «Spindrift 2« er begge i startmodus for rekordseilas jorden rundt.

Publisert Sist oppdatert

Francis Joyon (FRA og hans «IDEC SPORT» og Dona Bertarelli og Yann Guichard med «Spindrift2» er begge klare for å angripe Jules Verne Trophy som følger rekorden for jorden rundt seilas uten stopp. Værmeldingene kan vise seg å gi optimale forhold for start førstkommende lørdag 21. november.

Stor forskjell

De to båtene er svært forskjellige, både i størrelse og oppsett. «IDEC SPORT» er en 31.5m VPLP-konstruert trimaran, sjøsatt i 2006 som «Groupama 3», senere omdøpt «Banque Populaire 7» og nylig «Lending Club 2». Båten har tidligere holdt Jules Verne rekorden fra 2010 med Franck Cammas som skipper, da på 48 dager, 7 timer, 44 minutter og 52 sekunder. Joyon har satt opp båten slk at den skal kunne seiles effektivt av et mannskap på seks, noe også Loïck Peyron anser som en fordel.  Man sparer betydelig vekt, ikke bare på selve mannskapet, men også på proviant og nødvendig utstyr.

«Spindrift2» er 40 meter lang, også den VPLP-konstruert og sjøsatt i 2008 som «Banque Populaire 5». Denne har et mannskap på 14 personer. Dette er båten Loïck Peyron satte gjeldende rekord med i 2012. Den lyder på 45 dager, 13 timer, 42 minutter og 53 sekunder. For å få godkjent ny rekord av World Speed Sailing Record Council (WSSRC), må eksisterende rekord slås med minst ett minutt.

Standby i Brest

Joyon og hans mannskap på fem befinner seg nå i Brest, mens start og innkomst for jorden rundt seilasen er en tenkt linje mellom Le Créac’h fyret ved tuppen av Bretagne og Lizard Point i Cornwall.

Mannskapet på «IDEC SPORT»

Francis Joyon (FRA)

Bernard Stamm (SUI)

Gwénolé Gahinet (FRA)

Alex Pella (ESP)

Clément Surtel (FRA)

Boris Herrmann (GER)

Mannskapet på «Spindrift2»:

Yann Guichard (FRA)

Dona Bertarelli (SUI)

Sébastien Audigane

Antoine Carraz

Thierry Duprey du Vorsent

Christophe Espagnon

Jacques Guichard

Erwan Israël

Loïc Le Mignon

Sébastien Marsset

François Morvan

Xavier Revil

Yann Riou

Thomas Rouxel

Jean-Yves Bernot, onshore router

Simone Gaeta, reserve

Thomas Le Breton, reserve

 

Det ligger an til en gigantisk kamp mellom to formidable båter.