Klart for Hankøregatta

Hankø Race Week er høydepunktet for baneseilerne på Østlandet. Regattaen samler de tradisjonelle klassene og gir rom for nye. 85 båter fordelt over syv klasser skal kjempe om pokalene på de berømte banene.

Publisert

Ny klasse i år er Formula 18, mens Ynglingene som gjorde et helhjertet forsøk på å nå minimumsantallet på syv båter måtte gi opp combacket til Hankø.

Melges 24 er den største klassen i år med 30 deltakere, hvorav båter fra båter fra både Sverige og Danmark. Her kan vi se frem til gigantiske brødredueller med tre fra familien Horn Johannessen og to fra Nergaardfamilien, begge med sterk tilknytning til Hankø, Herman og Christen seiler begge rormenn på hver sin båt, mens yngstemann, Lars Horn Johannessen er en av teamet på «Full Medal Jacket» sammen med rormann Eivind Melleby, Petrus Eide og Espen Stokkeland. Peder og Kristian Nergaard hører også med i favorittsjiktet, sammen med Peder Jahre og Christoffer Sundby. Her er kort og godt det meste av norsk kjølbåtelite på plass.

Også Drakeklassen er blant de mest tallrike og med 12 båter er klassen tredje størt. Bundefjordsseilerne Jørgen A. Paulsen og Terje Olsson blir trolig de farligste, sammen med Steff Herbern og Peder Anker.

11 meter seilerne tar Hankøregattaen som en del av forberedelsene til VM senere i juli. Her stiller 11 båter til start og i kampen og seieren står det trolig mellom Erlend Mynkeby, Finn Eriksen, Andreas Abildgaard og brødrene Hammarstrøm.

Ny klasse i år er Formula18 katamarene med 13 båter. Våre favoritter er Hans Ulrik Grünert, Harald Blom- Bakke og Hans-Christian Grande.

Regattaen starter idag og går over fire dager med avsutning søndag.

Powered by Labrador CMS