Klart for verdens største regatta
Klart for verdens største regatta

Klart for verdens største regatta

Over 1600 båter stiller i morgen til start i det som nok er verdens største regatta; JPMorgan Asset Management Round the Island Race. Og «the Island» er øya Isle of Wight i England. Blant båtene som stiller til start er blant annet den nye supermaxien LEOPARD 3, som selvfølgelig er ute etter rekorden.

Publisert

På Isle of Wight og i havnene rundt Englands seilermekka The Solent er det nå hektisk aktivitet før morgendagens store begivenhet, Round the Island Race. Kall det gjerne Englands Færderseilas, men regattaen er ikke på langt nær så lang som Norges regattaklenodium.

Når den splitter nye 100 fots maxien LEOPARD 3 legger i vei i morgen, regner man med en seiltid på alt fra 2 til 6 timer på 55 nautiske mil lange regattaen.

Mike Slade og mannskapet hans i LEOPARD 3 er imidlertid ikke de eneste på rekordjakt. Også et lite kobbel av katamarantypen Extreme 40 ønsker å være med i diskusjonen, og derigården anser de det som langt fra sikkert at 100-foteren skal være raskest.

Rekord eller ikke rekord – for de aller fleste deltagerne dreier det seg om å ha en flott tur i et meget fargerikt fellesskap.

Powered by Labrador CMS