FINE FORHOLD: Det tegner til å bli fine og spennende seilaser oppunder Nesodd-landet til helgen.
FINE FORHOLD: Det tegner til å bli fine og spennende seilaser oppunder Nesodd-landet til helgen.

Rikholdig sesongavslutning

Nesodden Seilforening varter opp med litt av en meny som regatta-avslutning for seilerne i Indre Oslofjord.

Publisert Sist oppdatert

North Sails Nesodden Høstcup har gjennom flere år opparbeidet seg en status som den «offisielle» sesongavslutningen for storbåt-seilerne i Indre Oslofjord. Og suksess kommer ikke av seg selv, for man kan på mange måter si at foreningen virkelig har lagt seg i selen for å markedstilpasse arrangementet.

Kretsmesterskap

På menyen står det baneseilaser for NOR Rating-klassene, men for dem som synes baneseiling kan bli i heftigste laget, har foreningen også distanseseilas. De som vil konkurrere på like fot, kan det. 16 båt-lag har valgt bane, 14 vil seile distanseseilas.

North Sails Nesodden Høstcup er siste tellende regatta i kretsmesterskapet for Oslo og Akershus – en serie som også går under benevnelsen Indre Oslofjord Big Boat Serie.

Klassemesterskap

Både X-35 og First 31.7 har egne klasser – og takket være driftige klasseklubber og ildsjeler, stiller det henholdsvis 6 og 8 båter i disse klassene. Regattaen teller som klasseklubb-mesterskap for de to klassene.

Rankingavslutning

North Sails Nesodden Høstcup er årets siste shorthanded-regatta, og det skal settes punktum for årets ranking-sesong og avgjøres hvem som blir Årets Shorthanded-seiler. 17 båter stiller i shorthanded-klassen.

Tilsammen deltar 61 båter, men det er ennå noen timer igjen av påmeldingsfristen. Værvarselet tyder på at Oslofjorden ikke vil fremstille seg som høstblank; det vil derimot blåse fra varierende retning gjennom weekenden.