Klassisk uke i Saint-Tropez

Saint-Tropez er møtestedet for 300 klassiske og nybygde seilbåter denne uken.

Publisert

HOVEDBILDE: Mange flotte seilbåter vil det bli å se utenfor den franske byen St. Tropez denne uken. Den blå båten i forgrunnen er en 12 mR-båt. Den illustrerer hvor store de største yachtene er. Båten med D i seilet er en 15 meter og ketchen en 23-meter. Fra Saint-Tropezregattaen 2010. Foto H. Nissen-Lie.

I år arrangeres «Les Voiles de Saint-Tropez» for 14. gang. Regattaen er blitt en kosmopolitisk møteplass for seilere av alle årganger fra hele verden. Båtene er delt inn i ulike kategorier etter alder, størrelse og type. De eldste er godt over 100 år gamle, andre er nybygde, men etter gamle tegninger og i materialer og utførelse som originalene.

Den største klassen består av klassiske båter bygd før 1976. Her starter 139 båter. 55 båter seiler om det gjeve «Rolex Trophy». De måler over 16 meter og er bygd i moderne materialer og utstyrt med det siste i form av regattaseil og elektronikk.

Første regattadag var 2. oktober. Da seilte alle båtene en distanseseilas i bukten utenfor Saint-Tropez. Søndag 7. oktober avsluttes regattauken med baneseilas.

Powered by Labrador CMS