KLUBBKONFERANSEN til NSF

KLUBBKONFERANSE: For andre gang arrangerer Norges Seilforbund en klubbkonferanse. Den foregår 17. og 18. mars og det er fritt frem for alle å melde seg på.

Motivasjon skal gi rekruttering

– Hvordan motivere og derigjennom rekruttere; det blir den røde tråden under Norges Seilforbunds klubbkonferanse i mars.

Publisert Sist oppdatert

– Ja, de aller fleste temaene og foredragene vi har på klubbkonferansen, er med på programmet i år fordi de på hver sin måte forhåpentlig skal føre til økt rekruttering til seiling og seilforeningene, sier Norges Seilforbunds 1. visepresident, Torunn Sæthre.

DRIVKRAFT: Torunn Sæthre fra Brevik er en av krumtappene bak klubbkonferansen til Norges Seilforbund.

Hun var den drivende kraft for den første klubbkonferansen som ble avholdt i 2016, og hun er det også for konferansen i 2018. Konferansen i 2016 ble så vellykket at det nå ser ut til at den blir et innslag i seil-Norge annet hvert år – i utakt med seiltingene som også avholdes med et år imellom.

Vil involvere deltagerne

Torunn Sæthre forteller at klubbkonferansen 2018 innholder en rekke seanser og avdelinger. Spesielt trekker hun frem noe som kalles «Sjøslaget», som vil være en diskusjon mellom regattaseilere og regatta-arrangører om hva de tenker er vesentlige elementer i et arrangement for at det skal bli vellykket og trekke mange deltagere. Arrangørene har gjerne sitt fokus, mens deltagerne kanskje ønsker noe annet. Dette håper man å kunne belyse gjennom sjøslaget.

– Under årets konferanse håper vi å få til en større grad av toveiskommunikasjon enn vi hadde sist. Etter mange av foredragene vil vi involvere deltagerne og lage gruppediskusjoner, hvoretter gruppen skal fremlegge hva de er kommet frem til. På den måten håper vi å få frem noen konklusjoner etter hver seanse som det kan bygges videre på, sier Torunn Sæthre.

Les også: Rekruttering i fokus på klubbkonferansen

Ulike temaer

Av andre temaer som vil stå på dagsorden under klubbkonferansen, nevner hun klubbeide båter og delingsmodeller, regattahåndteringsssystemer, gjennomføring av sommerleire og integreringsarbeid og sosialt ansvar. Når det gjelder det siste vil de som står bak tiltaket «Vindskift» i KNS, der de drar ut på sjøen med personer og miljøer som normalt ikke sogner til sjøen, fortelle om sin virksomhet og sine erfaringer.

Lysakerfjorden Brettseilerforening vil fortelle om sine erfaringer med å ansette en aktivitetsleder i foreningen.

– Vi ønsker å forsøke å belyse hva som skjer med en forening når den går til det skritt å ansette en person. Vil det kun være en ekstra utgiftspost, eller vil en slik person kunne finansiere sin egen lønn ved å skape mer aktivitet og rekruttere flere medlemmer?

Tre foredragsholdere

I anledning av klubbkonferansen vil det også bli årsmøte i seilsportsligaen, fellesseminar for dommere og arrangører og et trenerseminar.

– Vi har også en del spennende foredragsholdere, påpeker Sæthre.

Ole Petter Nyhaug vil gi de fremmøtte et innblikk i ungdom og ungdomstrender generelt og vinkle det mot hvordan vi skal motivere unge til å forbli seilere. Nyhaug har rundt 15 års erfaring som gründer og fagmann innen bransjen, og han har en spesiell interesse for innovasjon og fremtid.

Danske Jonas Høgh-Christensen, som har deltatt i fire OL og tok sølv i Finnjolle i 2012, er blitt en profilert foredragsholder i hjemlandet.

– Da han kom hjem etter OL i 2016 lurte han på hva i all verden hans hjemlige seilforening hadde å tilby ham etter satsningen. Han fant svaret og skal dele det med oss, skriver Jon Amtrup på seilforbundets nettside.

En tredje foredragsholder er unge Mats Andreassen Grimsæth som har funnet en helt annen glede ved seilingen enn å være regattaseiler. Han er fascinert av opplevelsene seilingen kan gi ham, og han seiler langs norskekysten med kameraet sitt.

– Han skal fortelle om hva seiling betyr for ham og hva den kan bety for andre, skriver Amtrup.

Åpent for alle

Klubbkonferansen avholdes på Gardermoen 17. og 18. mars, og Torunn Sæthre understreker at den er åpen for alle seilere – ikke bare tillitsvalgte i seilforeninger.

– Jo flere som kommer, desto bedre, sier hun.

Per i dag teller deltagerlisten 56 personer. Det betyr at det ennå er langt frem til deltagelsen i 2016. Da fant nærmere 140 seilere veien til Gardermoen.

Påmeldingsfristen om man ønsker å sikre seg hotellplass under konferansen går ut om snaue 14 dager.