NYBEGYNNERSEILING: Seilopplæring for de aller yngste og ferskeste er temaet for det første av fem webinarer i klubbkonferansens digitale versjon.
NYBEGYNNERSEILING: Seilopplæring for de aller yngste og ferskeste er temaet for det første av fem webinarer i klubbkonferansens digitale versjon.

Seilforbundets klubbkonferanse blir digital

Norges Seilforbunds klubbkonferanse 14. mars måtte avlyses på grunn av korona-pandemien, men nå gjenoppstår den i digital form. 29. mars arrangeres det første av foreløpig fem webinarer.

Publisert Sist oppdatert

– Ja, kreative krefter i Norges Seilforbund har snudd seg rundt og sett mulighetene – i stedet for å la seg lamme og deppe av det som ikke ble noe av, sier Per Christian Bordal, generalsekretær i Norges Seilforbund.

– Brått var det jo slutt da vi måtte kaste inn håndkleet med tanke på å gjennomføre konferansen. Så der satt vi med et tettpakket og forberedt program med mange spennende innledere og foredragsholdere, men nå er vi i gang med å forsøke å gjennomføre deler av programmet som webinarer, sier han.

PÅ NETT: Når klubbkonferansen ikke kunne arrangeres fysisk, blir den nå arrangert på nettet.
PÅ NETT: Når klubbkonferansen ikke kunne arrangeres fysisk, blir den nå arrangert på nettet.

– Vi har snakket med flere av de påtenkte foredragsholderne – og kontaktet nye – og nå i første omgang har vi lagd en serie på fem webinarer, sier Iens Ludvig Høst, som er ansvarlig for trenerutdannelsen i NSF og som har vært pådriver i dette arbeidet med å få gjort klubbkonferansen digital.

Webinarene krever ikke noens fysiske tilstedeværelse – alle kan følge dem hjemmefra ved hjelp av PC, nettbrett eller mobiltelefon.

Førstegangsopplevelsen er første tema

Det første webinaret går på lufta 29. mars har «førstegangsopplevelsen» som tema. Det vil handle om hvordan sommerleire, seilskoler og nybegynnertreining arrangeres rundt om i foreningene. Problemstillingen er at mange barn og unge deltar på disse aktivitetene, men et fåtall av dem fortsetter med seiling i de ulike seilforeningene. Dette håper man å få belyst og diskutert på det første webinaret.

Det neste webinaret handler om mestring og resultater og hva slags målsetting seiltrening og opplæring skal ha.

– Målet med treningen bør etter min mening være å få flest mulig seilere som seiler lengst mulig og derigjennom at så mange som mulig blir best mulig, sier Bordal.

Han forteller at de har «stjålet» denne visjonen fra Bryne fotballklubb, som har fostret ikke ukjente Erling Braut Haaland: Flest mulig – lengst mulig - best mulig, er deres visjon.

Fortsetter etter påske

De tre siste seminarene, som alle kommer etter påske, dreier seg om nybegynner-programmet «Peiling på seiling», den viktige trenerrollen og seilforeningene som sosial arena.

– Altfor mange klubblokaler står tomme utenom treningstimene, men hvordan kan de fylles? Hvordan kan seilforeningen bli det foretrukne stedet «å henge» for ungdommen? Det skal vi ta opp på det siste webinaret, som arrangeres 3. mai, sier Iens Ludvig Høst.

Han innrømmer at han er spent på hvor mange som blir med og hvordan denne første web-delen av klubbkonferansen 29. mars vil arte seg. Digitale webinarer i stor skala er litt ukjent farvann for seilforbundet foreløpig. Skjønt siden samfunnet ble stengt ned for noen uker siden, har det meste av møtevirksomhet i seilforbundet, som alle andre steder, foregått på nettet.

Det Iens Ludvig Høst imidlertid er helt sikker på før webinarene starter, er at de har et spennende program å by på innen noen av seilsportens aller viktigste temaer.

Seilforbundet har lagd en oppskrift på hvordan man kan delta på webinarene, og de har lagt ut en liste der alle interesserte som ønsker å bli varslet rett før webinarene starter, kan sette seg på.

Hele programmet.