Knarrseilere fra Danmark, Tyskland og USA møtes i Oslo

KNS arrangerer fra helgen International Knarr Championship, Knarrenes uoffisielle verdensmesterskap.

Publisert

Bildet over: Fra avslutningen av IKC i San Fransisco 2010

Knarren som ble lansert rett etter annen verdenskrig som et billig alternativ til Draken lever fortsatt i beste velgående og nye båter bygges stadig. Den har lenge stått sterkt både i Danmark og i USA der det finner en stor klasse i San Fransisco. Nå bygges det nye båter i Tyskland og klassen er i ferd med å slå rot også der.

International Knarr Championship (IKC) arrangeres nå i Oslo fra  6. til 13. august av KNS i samarbeid med Norsk Knarrklubb. Arrangementet samler de beste knarr-seilerne fra USA, Danmark, Tyskland og Norge. Det ventes deltakelse fra 22 båter. Det blir spennende regattaer så vel som hyggelige sosiale arrangementer. Det blir et flott skue å se så mange klassiske båter på fjorden samtidig.

Norske Knarrseilere har ingen tradisjon for å vinne dette mesterskapet og vi må helt tilbake til 1996 da en norsk seiler, Morten Heldal Haugerud vant mesterskapet. Ifjor ble det dobbeltseir til Jon og Chris Perkins fra San Fransisco, mens danskene Soren Pehrsson og Lars Gottfredsen tok 3. og 4. plass. Nr. fem ble Sean Svendsen San Fransisco. Beste nordmann var Johan Gustav Hvide på 17. plass.

Se video fra IKC 2010 her

Powered by Labrador CMS