Norsk Seilsportsliga -1. divisjon

MEDSTRØM: Det var vanskelige forhold i seilsportsligaen med blant annet medstrøm i startene.

Dødt løp mellom KNS og Åsgårdstrand

Etter første dag i den siste runden av seilsportsligaen 2016 ligger KNS og Åsgårdstrand likt i kampen om å vinne serien, men i dag var det trøndere som seilte aller best.

Publisert Sist oppdatert

Intet er avgjort i slutt-oppgjøret om å vinne Norsk Seilsportsligas 1. divisjon. Etter dagens syv flighter ligger KNS og Åsgårdstrand Seilforening helt likt sammenlagt i serien. Begge har nå 56 seriepoeng. I den fjerde serierunden ligger som pågår i Bergen i regi av Ran Seilforening denne helgen, er de to som kjemper om seriegullet og retten til å seile Champions League i 2017, nummer to og tre.

Tjuvstartet

For Åsgårdstrand-laget startet imidlertid dagen med en skikkelig kladdusj. De vant oppskriftsmessig seilasen sin, men da de var i mål, fikk de vite at de hadde tjuvstartet. Dermed ble det null i stedet for fem poeng – og et svært vanskelig utgangspunkt vis á vis KNS-laget som vant sin første seilas.

Åsgårdstrand-laget har imidlertid gnagd seg stadig innpå KNS, og de slo KNS-seilerne i begge seilasene der de møttes innbyrdes. I den 4. flighten hadde KNS-laget en klar ledelse på det siste merket, men vestfoldingene seilte et renere og bedre spor mot mål og knep seg foran. I den 7. flighten vant Åsgårdstrand klart.

Nå skiller det 3 poeng mellom de to lagene.

Her er KNS-skipper Kristoffer Spones tanker og planer om oppgjøret mot Åsgårdstrand:

Og dette sier Jostein Grødem fra Åsgårdstrand om hvordan de vil håndtere duellen mot KNS.

Krevende forhold

– Det har vært vanskelige forhold i dag med lett og skiftende vind, så det har vært en del endringer under veis i seilasene, sier Magnus Hedemark.

Mens mye fokus har vært rettet mot gullkampen mellom Åsgårdstrand og KNS, er det seilerne fra Trondheim som seilte aller best på banen til Ran Seilforening i dag. De vant fire av sine syv seilaser og leder med ett poeng på KNS. Åsgårdstrand er nummer tre etter første dag, mens Nesodden Seilforening ligger på 4. plass..

Jevnt i nedrykk-striden

Om det er spennende om sluttseieren, er det like spennende i kampen om å unngå nedrykk. At Stavanger og Soon rykker ned er udiskutabelt (Soon stilte ikke til den siste runden), men det skiller kun ett poeng mellom fire lag i deres bestrebelser på å unngå nedrykk. 

Etter dagens seilaser er det Ålesunds Seilforening og Stord Seilforening som ligger på de to utsatte plassene, mens Florø Seilforening og Fredrikstad Seilforening ligger en hårsbredd på den riktige siden.

Mye kan endre seg både i topp og bunn etter morgendagens seilaser.

Leaderboard etter dagens seilaser.