KNS: Nybegynnerkurs

Lær å seile til våren

Har barnet ditt lyst til å lære å seile? Vi har ledige plasser på våre nybegynnerkurs i brett, enmannsjolle og tomannsjolle.

Publisert Sist oppdatert

På KNS Seilsportsenter på Bygdøy holder vi kurs hver dag fra mai, men vil du sikre deg plass på ønsket kursdag, er det lurt å være tidlig ute.

Felles for alle nybegynnerkursene er at barnet må føle seg trygg i vannet og være i normalt god fysisk form.

Samtlige deltagere oppfordres til å delta på oppstartshelgen i forkant av alle tre nybegynnerkursene.

Brettseiling

KNS tilbyr brettseiling for nybegynnere flere kvelder i uken eller i aktivitetsskoletiden på onsdager. Velg mellom kveldskurs fra 17.30–19.30 eller fra 15.30–17.30 i aktivitetsskoletiden på onsdager.

Treningen går over vår- og høstsesong. KNS har organisert en kjøreordning med maxitaxi som henter barna på skolen. Henteordningen gjelder for alle skoler i stor-Oslo uavhengig av antall barn.

På kveldstreningene kan dere velge mellom trening én eller to kvelder per uke, mandag eller onsdag eller tirsdag og torsdag.

KNS følger Norsk Brettseilerklubbs planer for treningsutvikling. Barna gjennomgår krav til Bronsefinnen, som er ferdighetsmerket etter fullført nybegynnerkurs.

Målet for nybegynnerkurset er at barna skal lære å seile brett og beherske både kryss, slør og lens. Vanlig progresjon tilsier at barna etter endt kurs behersker alle retninger, og at de føler seg trygge på brettet.

Det er ikke krav til at dere må stille med eget brett eller seil, da nybegynnere benytter KNS’ utleiebrett. Vil dere likevel stille med eget brett, kan dere leie plass i brettstativet.

Tomannsjolle

RS Feva-gruppen i KNS har et spennende tilbud til deg som ønsker å lære å seile og vil starte i tomannsjolle. Du må være 11–12 år for å starte her.

Nybegynnertreningen gir en grunnleggende opplæring i tomannsjolleseiling. Båten har tre seil: Storseil, fokk og gennaker.

Kursene er mandag og onsdag klokken 18.00–20.00, eller på dagtid i aktivitetsskoletiden fra klokka 15.30–17.30. Nybegynnertreningen går over vår- og høstsesong.

For trening i aktivitetsskoletiden har KNS organisert en kjøreordning med maxitaxi som henter barna på skolen. Henteordningen gjelder for alle skoler i stor-Oslo uavhengig av antall barn.

Seilerne må ha egen våtdrakt, våtsko og vest.

I tillegg til fast trening oppfordrer vi alle til å delta på en egen oppstartshelg 5.–6. mai klokka 10.00–12.30.

Enmannsjolle

Velg mellom nybegynnerkurs i aktivitetsskoletiden eller på kveldstid.

Nybegynnertreningen går på dagtid i aktivitetsskoletiden klokka 15.00–17.00 eller på kveldstid på ukedagene klokka 17.30–19.30.

KNS har organisert en kjøreordning med maxitaxi som henter barna på skolen. Henteordningen gjelder for alle skoler i stor-Oslo uavhengig av antall barn.

Kursene går over vår- og høstsesong.

Selv om opplæringen foregår i enmannsjollen Optimist, kan barna starte med å seile to og to sammen inntil de er trygge nok til å seile båten alene.

Gjennom lek og moro på vannet får barna en grunnleggende opplæring.

KNS følger Norges Seilforbunds planer for treningsutvikling. Barna gjennomgår krav til Bronseror, som er ferdighetsmerket etter fullført nybegynnerkurs.

Det er ikke krav til å eie egen båt. Nybegynnere og videregående seilere kan benytte KNS’ utleieoptimister.

Har dere imidlertid egen båt og ønsker å benytte denne, kan dere leie båtplass på Seilsportsenteret.

For mer informasjon om kursene, se vår hjemmeside www.kns.no.